fbq
elokuvatElokuva-arvostelu: Batman palaa komeassa aikuisten toimintatrillerissä
Elokuva-arvostelu: Batman palaa komeassa aikuisten toimintatrillerissä

****

Ohjaaja Matt Reevesin (Cloverfield, Sota apinoiden planeetasta) odotettu uusi Batman-elokuva repii ikonisen naamiokostajan kaksin käsin ruohonjuuritasolle. Kirjaimellisesti, sillä The Batman on suorastaan hätkähdyttävän rujo ja realistinen toimintasankaritrilleri, joka tekee tietoisen pesäeron putipuhtoisiin Marvel-fantasioihin. Kyseessä ei ole vain synkkä, vaan erittäin väkivaltainen ja jopa seksikäs aikuisten viihdespektaakkeli.

Robert Pattinson lunastaa roolin juurevalla suorituksella, joka näyttää Batmanin epävarmana ja haavoittuneena, sielunsa umpisolmuja avaavana kostajana. Vasta kaksi vuotta Gothamia suojellut sankari on yhä kyseenalaisessa maineessa ja poliisien halveksima. Pian Batmanista tulee kuitenkin kaupungin paras toivo taistelussa mielipuolista Arvuuttajaa vastaan – sarjamurhaajaa ja terroristia, joka listii yksitellen Gothamin silmäätekeviä.

Pattinsonin suoritus saa hienoa tukea Zoë Kravitzilta, joka tuo Catwomanina tunnetun Selina Kylen niinikään 2020-luvulle. Uskomattoman taitavasti maskeerattu Colin Farrell luo puolestaan Pingviinin, joka on kuin puuttuva linkki Sopranosin ja Yön ritarin välillä. Eikä unohtaa voi Paul Danon Arvuuttajaa, joka on yksi kipeimmistä Batman-konnista kautta aikojen.

Toimintadraama. O: Matt Reeves. N: Robert Pattinson, Zoë Kravitz, Paul Dano, Colin Farrell, Jeffrey Wright, John Turturro, Andy Serkis. (USA 2022). 176 min.

Elokuvateattereissa perjantaina 4.3.

01.03.2022 14:35 | Teksti: Tuomas Riskala I Kuva: Warner Bros.

Seuraa meitä somessa