fbq
UutisetTangokuningas Aki Samulilta kovia syytöksiä AlfaTV:stä – jäi ilman palkkiota
Tangokuningas Aki Samulilta kovia syytöksiä AlfaTV:stä – jäi ilman palkkiota

Perjantaina 25.11. ilmoitettiin, että AlfaTV on asetettu konkurssiin. Sen myötä kanavalla Syksyn sävelessä tänä syksynä mukana ollut Aki Samuli on uskaltautunut avautumaan kokemastaan. 

Aki Samuli väittää, ettei AlfaTV ole maksanut lainkaan esiintyjille luvattuja palkkioita Syksyn sävelestä.

Hän julkaisi Facebook-tililleen pitkän kirjoituksen kokemastaan. Samulin kirjoituksen on jakanut muun muassa Eija Kantola, jonka 30-vuotisjuhlakonsertti nähtiin kanavalla. 

– Lukuisista kyselyistä ja tiedusteluista huolimatta kukaan ei ole saanut korvausta tililleen. Tuotantosihteeri on 2kk höpöttänyt puuta heinää ja ympäripyöreitä milloin on muka maksussa jne. (kun ei hänkään tiedä)… tilitoimistolla on nyt kaikki verokortit ja eka maksatus on tehty jne..blaa blaa… (sähköpostit on tallessa), Aki kirjoittaa Facebookissa. 

Aki kertoo, että hänen viisihenkinen tiiminsä joutui lopulta maksumieheksi kuluissa, jotka menivät heidän osaltaan Syksyn sävelen tekemiseen. 

– Mun viisihenkinen tiimi maksoi omasta pussistaan kaikki kulut tätä viihdettä tehdessä niin, että muut voivat tienata. Oikein? Matkustivat ympäri Suomen omaan piikkiin kaikkine tuotantokuluineen. Oikein? Saatu mukaan nimenomaan maksettavan korvauksen perusteella, jota ei sitten maksettukaan! Oikein? Ei reilua minusta. 

Lue myös: Alfa TV:n lähetys on loppunut – Nina Mikkonen ja Sanna Ukkola surullisia tilanteesta

Akia harmittaa erityisesti se, että juuri artistit joutuvat tuntemaan konkurssin selkänahassaan, sillä kaksi viime vuotta heillä on mennyt epätasaisessa taloudessa koronakurimuksen keskellä. 

– Harmittaa, suututtaa, ketuttaa ja suorastaan vituttaa se, että sadat tyypit tekivät jälleen hyväntekeväisyyttä tietämättään ja se, että kukaan ei ole lähestynyt ja kertonut tilanteesta, päinvastoin, uskotellut, että tulossa on... Minua ei ne muutamat kympit niinkään harmita rahana, vaan se, että miksi aina lankulla seisoo viimeisenä viihteentekijät!

Aki toivoisi, että konkurssin myötä AlfaTV:n toimintaa tutkittaisiin tarkemmin. Aki heittää epäilyksen Syksyn sävelen äänestystuloksia kohtaan. 

– Useat eri taiteilijat pyysivät saada tietää yleisöäänestyksen tulokset jälkikäteen Syksyn Sävelessä. Äänimäärät ja sijoitukset datana, kun niitä ei kenellekään missään vaiheessa kilpailua kerrottu, vaan pidettiin visusti salassa (outoa) ja höpötettiin tuulesta temmattuja väliaikatietoja jossa aina top3 vaihtui... 
Vastaus oli kaikille, että niitä ei kerrota kenellekäkään julkisesti, ettei tule osalle paha mieli koska niin karua katseltavaa! (jokainen varmaa tiedostaa osallistuessaan kilpailuun, että joku on aina vika). 

Lue myös: Janne Porkan valtava pettymys - AlfaTV:n konkurssi vei työt: "Siinä meni Onnenpyörän paluu"

Artikkeliin liittyvät aiheet:
28.11.2022 16:15 | Teksti: Jasmin Vainio | Kuvat: Matti Matikainen

Seuraa meitä somessa