fbq
UutisetStacey Dooleyn yksi dokumenttisarjoista poistettiin yllättäen Yleltä – tässä syy
Stacey Dooleyn yksi dokumenttisarjoista poistettiin yllättäen Yleltä – tässä syy

Maanantaina 8.8. TV2-kanavalla oli tarkoitus nähdä brittitoimittaja Stacey Dooleyn tähdittämä kaksiosainen dokumenttisarja Stalkkerin vainoamat. Nyt sen tilalla nähdään kooste Ratsastuksen MM-kisoista, jotka käynnistyivät viikonloppuna Tanskassa. 

Lue myös: Marko Björs selostaa ratsastuksen MM-kisat: "Pyydän anteeksi kieliasiantuntijoilta" – katso aikataulu

Dokumenttisarja on poistettu yllättäen myös Yle Areenasta. Ohjelman tiedoista selviää, että sisältö on poistettu vastaavan päätoimittajan päätöksellä 1.8.22. Dokumenttisarjassa esiintyvän henkilön tuomio on sittemmin kumottu. Sarja julkaistaan korjattuna myöhemmin. 

Yle kommentoi asiaa Ilta-Sanomille 2.8. He eivät kertoneet, kenen sarjaan osallistuneen henkilön tuomiosta on tarkalleen kyse. 

– Henkilö ei ole pääosassa ohjelmassa, eikä hänestä käytetty kuin etunimeä. Yle ei julkaise henkilön koko nimeä hänen yksityisyytensä suojaamiseksi, Ylen ohjelmahankkija Elisa Wessman kommentoi IS:lle.

Ilta-Sanomien artikkelin mukaan sarjassa esiintyneen yhden vainajan kerrottiin saaneen kahden vuoden tuomion vainoamisesta ja tutkinnan haittaamisesta. 

– Kyse oli juuri dokumentin aiheen mukaisesta alioikeuden tuomioista eli vainoamisesta. Tuomio oli päällä dokumenttia julkaistaessa ja se kumottiin sittemmin valitustuomioistuimessa kesäkuussa 2022, Wessman kommentoi haastattelussa. 

Brittiläinen tuotantoyhtiö leikkaa dokumenttisarjasta uuden version. 

Dokumentissa Stacey matkaa poliisin erikoisyksikön mukana selvittämässä, miten vainon kohteena oleminen vaikuttaa uhrien elämään. Stacey viettää aikaa molempien, niin uhrien kuin rikoksentekijöiden kanssa, paljastaen karuja yksityiskohtia siitä, miten stalkkaaminen hallitsee molempien osapuolien elämää. 

08.08.2022 12:15 | Teksti: Jasmin Vainio | Kuvat: All Over Press

Seuraa meitä somessa