fbq
UutisetKaksi Netflix-näyttelijää kuoli ja kuusi tuotannon työntekijää loukkaantui – läheiset syyttävät tuotantoa tapahtuneesta
Kaksi Netflix-näyttelijää kuoli ja kuusi tuotannon työntekijää loukkaantui – läheiset syyttävät tuotantoa tapahtuneesta

Netflix-sarja The Chosen Onen näyttelijät Raymundo Garduño ja González Aguilar kuolivat viime viikon torstaina (16.6.) auto-onnettomuudessa tuotantoauton törmättyä Baja California Surin niemimaalla Meksikossa. Onnettomuudessa loukkaantui myös kaksi muuta näyttelijää ja neljä tuotannon työntekijää. 

Onnettomuus tapahtui matkalla Santa Rosalíasta paikalliselle lentokentälle. Tuotanto keskeytettiin onnettomuuden seurauksena. 

Paikalliset tiedotusvälineet kertovat, että pakettiauto suistui aavikolla tieltä ja kaatui katolleen.

Lue myös: Ensi-illassa yksi vuoden isoimmista Netflix-leffoista Hämähäkin sydän – Top Gun -ohjaaja visioi tieteistoimintatrillerin

Edesmenneiden näyttelijöiden ystävä Liliana Conlisk Gallegos on kommentoinut The Daily Beast -lehdelle, että näyttelijät olivat valittaneet tuotannon  turvallisuusongelmista. Liliana väittää tuotannon säästäneen logistiikassa. Tästä johtuen turvallisuudesta huolehtiminen jäi puutteelliseksi.

Liliana vaatii, että asia tutkitaan.

– On tuskallista ajatella, että häntä käytettiin hyväksi, että hänet pakotettiin työskentelemään huonoissa olosuhteissa, etenkin Netflixin kaltaiselle multimiljonääriyritykselle, Liliana totesi. 

Myös yksi näyttelijäkollega, Fernando Bonilla nosti asian esiin Twitterissä. Hänen mukaansa tuotannossa käytettiin hyväksi työvoimaa ja kuljettajia ylityöllistettiin. 

Netflix-jätti julkaisi maanantaina 20.6. suruvalittelunsa edesmenneiden näyttelijöiden muistoksi.

 – Ajatuksemme ovat heidän rakkaidensa ja onnettomuudessa olleiden puolella, Netflixin tiedottaja totesi People-lehdelle. 

Myös sarjan tuottaja antoi lausunnon tragediasta. Suruvalittelujen lisäksi tiedotteessa kerrottiin, että tuotantoyhtiö on tehnyt yhteistyötä paikallisten viranomaisten kanssa ja alustavien raporttien ja todistajien lausumien mukaan turvallisuusasiat olisivat olleet kunnossa ja kyseessä olisi ollut puhdas onnettomuus. 

Lähde: People 

Artikkeliin liittyvät aiheet:
23.06.2022 18:15 | Teksti: Jasmin Vainio | Kuvat: All Over Press, Twitter

Seuraa meitä somessa