fbq
TVVain elämää: Kuolleen läheisen muistelu saa Jyrki 69:n murtumaan: ”Nyt tulivat ne kyyneleet!”
Vain elämää: Kuolleen läheisen muistelu saa Jyrki 69:n murtumaan: ”Nyt tulivat ne kyyneleet!”

Vain elämää -kaudella on vuorossa ensimmäinen erikoisjakso, joka on nimeltään Yllätysbiisit. Erika Vikman ehtii ensimmäisenä yllättää Mikko Alatalon menevällä versiolla tämän Maalaispoika oon -klassikosta.

Lue myös: Erika Vikman muistelee Vain elämää -kuvauksia: ”Tulin paikalle tosi uupuneena”

Jakson aikana kuullaan muitakin lauluyllätyksiä, mutta täysin ohi biisilistauksen artistijoukkio intoutuu yhteislaulamaan Oi niitä aikoja -ikivihreää. Syynä on Tommi Läntisen lahjaksi saama valtava valokuva-albumi, jossa on kuvia kauden parhaimmista hetkistä. Lahja on palkinto siitä, että Tommi voitti tämän Vain elämää -kauden biisiarvauskisan.

Rock-bändistään 69 Eyes tunnettu Jyrki 69 iloitsee, että saa Yllätysbiisit-jaksossa esittää vihdoinkin juurevaa, vanhan koulukunnan rockia.

– Pääsen vihdoin omaan elementtiini. Se on rock’n’roll. Ja kun tämän ikäinen poika löysi rock’n’rollin 1970-luvun lopussa, niin puhuttiin Elviksestä, 50’s-rockista ja rockabillystä, Jyrki 69 muistelee omaa musiikillista heräämistään.

Vain elämää Jyrki 69

Myöhemmin jaksossa Jyrki herkistyy lopulta niin paljon jakson keskusteluteemoista, että kauan sisällä pidetyt tunnelmat pääsevät pintaan. Mies on pitkin kautta kertonut, että tuli ohjelman kuvauksiin sulkeutuneena ja että kokee tunteiden näyttämisen usein hankalana. Keskustelu etenee tarinaan Jyrkin kuolleesta ystävästä.

– Nyt tulivat ne kyyneleet! Onneksi laitoin lasit päähän. Meillä kaikilla lähtee soittokavereita viereltä, eivätkä kaikki ole enää mukana, vaikka me istummekin vielä tässä pöydän ääressä, Jyrki pohdiskelee.

Vain elämää: Yllätysbiisit nähdään Nelosella perjantaina 11. marraskuuta kello 20.00.

Artikkeliin liittyvät aiheet:
11.11.2022 13:15 | Teksti: Toni Keränen | Kuvat: Nelonen

Seuraa meitä somessa