fbq
TVUuden Salkkarit-tähden draamasarja katsottavissa kokonaan Yle Areenassa
Uuden Salkkarit-tähden draamasarja katsottavissa kokonaan Yle Areenassa

Muusikko ja poliitikko Mikko Alatalon lapsenlapsi Ronja Alatalo näyttelee Salattujen Elämien uusimmalla kaudella Ismo Laitelan (Esko Kovero) sisarpuolta Hanne ”Hani” Laitelaa.

Ennen Salkkareita Ronja tähditti Uutta päivää, jonka kaikki kaudet 1-9 on katsottavissa Yle Areenassa.

Lue myös: Mikko Alatalon lapsenlapsi sai roolin Salatut elämät -sarjasta – esittää Ismo Laitelan siskoa

Vuosina 2010–2018 tehty draamakomediasarja kertoo kuvitteellisen Virtauksen kaupungin asukkaiden elämästä iloineen ja suruineen. 

Sarjan alussa Haaviston perheen esikoinen Vilma (Rosa Hautala) on juuri aloittamassa lukion. Koulun rehtorina työskentelee hänen isänsä Asko (Antti Majanlahti). Uutta päivää esitettiin Ylen mukaan kolme jaksoa viikossa. Sarjan tuotantokustannukset olivat vuodessa viisi miljoonaa euroa ja sarjan kalleutta kritisoitiin mediassa.

Sisäkuva
Yksi Uuden päivän keskeisimpiä päähenkilöitä oli Vilma (Rosa Hautala).

Jaksoja tehtiin yhteensä 802 ja sarjaa tuotettiin niin televisioon, radioon kuin nettiinkin. Tarinaa koskeneet palautteet otettiin huomioon seuraavien jaksojen käsikirjoituksessa, minkä myötä sarjaan tuli uusia hahmoja, kuten Ronja Alatalon näyttelemä Stella.

Stella Kuparinen oli yksinhuoltajan tytär Kokkolasta. Hän sai kesken lukukauden vapautuvan paikan Virtauksen lukiosta ja muutti asuntolaan ilman äitiään. Vaikka Stella olikin viaton ja kokematon, hän ei ollut mikään nössö. Stella oli mukana kausilla 7-9.

Sisäkuva
Stella Kuparinen (Ronja Alatalo) vierellään Osku Haavisto (Atte Reunanen).

Uuden päivän viimeiset jaksot esitettiin joulukuussa 2018. Yle ei tilannut sarjalle enää jatkoa. Jatkossa katsojille oli tarkoitus tarjota pitkäkestoisen päivädraaman sijaan useampia eri sarjoja, joissa on vähemmän jaksoja.

Uuden päivän kaikki yhdeksän tuotantokautta katsottavissa Yle Areenassa vuoden 2024 loppuun saakka.

Lue myös: Uusi Salatut elämät -näyttelijä on tuttu televisiosta – aloitti uransa jo alakoulussa

Artikkeliin liittyvät aiheet:
06.02.2023 18:15 | Teksti: Pekka Luokkala | Kuvat: Yle

Seuraa meitä somessa