fbq
TVSalkkarit-näyttelijä Tuija Piepposella, 74, on kiehtova sivubisnes: ”Puhun puoliruokottomia ja mummot tykkäävät”
Salkkarit-näyttelijä Tuija Piepposella, 74, on kiehtova sivubisnes: ”Puhun puoliruokottomia ja mummot tykkäävät”

Salatut elämät -sarjaan tänä keväänä palanneella Tuija Piepposella on perspektiiviä näyttelemiseen. Sallan äitiä Mirkkua esittävä 74-vuotias komedienne on esiintynyt televisiosarjoissa ja elokuvissa yli puoli vuosisataa. Hän on omien sanojensa mukaan nähnyt jopa Ylen TV2-kanavan synnyn. Laitteet, tekniikka ja osaaminen ovat hänen mukaansa kehittyneet huimasti. 

– Nykyisin kaikki on sujuvaa, eikä kenenkään tarvitse odottaa puolta päivää sitä, kun kuvaaja yrittää saada kameran pysymään pystyssä. 

Lue myös: Tuija Piepponen, 74, palaa Salkkareihin – viime lähtö poiki siskon miehelle erikoisen puhelun

Piepposen esittämän Mirkun kohtaukset rajoittuvat enimmäkseen Taalasmaiden elämänpiiriin. Näyttelijä ihailee kuitenkin sivusta etenkin nuorten kollegojensa innokkuutta. Se tuo hänelle mieleen oman nuoruutensa ja sen, miten ”sydän läpätti”, kun pääsi esiintymään.

Piepposen mielestä Suomeen on vuosien myötä rantautunut kansainvälinen työkulttuuri, jossa koko työryhmä kameramiehistä näyttelijöihin on tasavertainen, eikä diivailua esiinny.

– Ja nuoret on hyväksi pieksetty, kun nehän sanoo jopa tädille päivää, Piepponen veistelee.

Lue myös: Vanha tuttu hahmo palaa Salkkareihin 12 vuoden tauon jälkeen

Salkkarihommien lisäksi Piepponen toimii muun muassa hoivakodeissa ja palvelutaloissa kiertävän Mummodiskon seremoniamestarina. Diskon tarkoitus on viihdyttää vanhuksia musiikilla ja hyvillä jutuilla. Piepposen mukaan vanhuksille ei pidä lässyttää.

– Puhun puoliruokottomia, ja mummot tykkäävät. Ei heille tarvitse lässyttää.

Vanhuksille lässyttäminen korpeaa Piepposta henkilökohtaisesti. Kun hän aikanaan liukastui, ja makasi sen vuoksi pari viikkoa letkuissa sairaalassa, oli hoitaja tullut kysymään häneltä lässyttävällä tavalla, että jokos me ollaan täällä tänään jo kakattu. 

– Mää vastasin, että susta en tiedä, mutta minä en.

Tilaa Katso-lehti kotiisi tästä!

Salatut elämät maanantaista perjantaihin mtv-palvelussa ja klo 19.30 MTV3-kanavalla. 

Artikkeliin liittyvät aiheet:
13.05.2022 16:15 | Teksti: Matti Tuomela | Kuvat: Atte Kajova

Seuraa meitä somessa