fbq
TVRikkaat ja rahattomat: Heli ei ole koskaan käynyt lounaalla ravintolassa – seitsemän vuoden lihattomuus loppuu mehukkaaseen pihviin
Rikkaat ja rahattomat: Heli ei ole koskaan käynyt lounaalla ravintolassa – seitsemän vuoden lihattomuus loppuu mehukkaaseen pihviin

Rikkaat ja rahattomat -sarjan päätösjaksossa osia Kouvolassa vaihtavat vaatimattomista oloista lähtenyt, mutta kuljetusalalla menestynyt ja kansanedustajanakin toiminut Markku Pakkanen ja raskaalla musiikilla raskasta arkeaan keventävä sairaalasiivooja Heli Lääperi. Helin Arjesta tekee raskaan paitsi siivoojan pieni palkka, niin myös Helin aikanaan tekemä kohtalokas velan takaus. Se on vaikeuttanut niin asunnon kuin työpaikan saamista, ja muutenkin saanut Helin tuntemaan itsensä toisen luokan kansalaiseksi. 

Markun ylpeys on keräilyauto Volvo Amazon, mutta Heli innostuu enemmän pihalta löytyvästä paljusta, sillä haaveilee jo ennen uuteen kotiin muuttoa poreammeeseen pääsemisestä.

Markku Pakkanen
Heli ei ole koskaan käynyt lounaalla ulkona. Naudan liha on ylipäänsä hänelle harvinaista herkkua, mutta nyt hän pääsee kunnon pihvin kimppuun, kun käyttöön vapautuu Markun 1000 euron viikkobudjetti.


– Härkää olen syönyt viimeksi seitsemän vuotta sitten, Heli muistelee.

Muistatko tämän jakson: Rikkaat ja rahattomat: Siivouspomo Markku kertoo, miltä tuntuu olla rikas: ”Sadan tonnin Mersuunkin kyllästyy”

Markku kokkailee 64 euron viikkobudjetilla jauheliha-kaalipataa ja manailee työkalujen ja mausteiden niukkaa valikoimaa. Hän kuvittelee aluksi asuvansa miehen asunnossa, kunnes tapaa Helin pojan.

Kun varttuneet kodinvaihtajat lopuksi kohtaavat, Heli ylistää Markun kotia niin rauhalliseksi paikaksi, ettei siellä tarvitse edes meditoida. Markkuun on tehnyt suuren vaikutuksen se, miten pienellä Heli elämässään sinnittelee. Erilaisesta musiikkimausta huolimatta musiikkiharrastus yhdistää molempia, ja Markku lupaa antaa Helille vinkkejä kitaransoittoon.
 

Rikkaat ja rahattomat Nelosella keskiviikkoisin klo 20.

Lue myös: Rikkaat ja rahattomat: Varakas Emilia ei halua koskea hevosia tai vieraita koiria

06.12.2022 12:15 | Teksti: Atte Alhainen | Kuvat: Nelonen Media

Seuraa meitä somessa