fbq
TVPim pim -panda hämmästelee uutta tyttöystäväänsä – Korkeasaari alkaa Nelosella
Pim pim -panda hämmästelee uutta tyttöystäväänsä – Korkeasaari alkaa Nelosella

Nelosella ja Ruudussa alkava Korkeasaari vie katsojat tutustumaan eläinhoitajien mielenkiintoiseen työhön ja saaren asukkien elämään. Kuusiosaisen sarjan aikana seurataan Korkeasaaren kesän arkea ja Villieläinsairaalan tärkeää työtä luonnonvaraisten eläinten hyväksi.

Korkeasaari-sarjassa kaikille tuttu eläintarha avautuu uudesta näkökulmasta. Kuuden jakson aikana tutustutaan eläinhoitajiin, eläinlääkäreihin ja heidän monipuoliseen työhönsä eri lajien parissa. Korkeasaaressa työpäivä voi sisältää kaikkea karhujen kouluttamisesta oravanpoikasten imettämiseen ja berberiapinan nukuttamiseen.

Tutuksi tulevat muun muassa amurintiikeri Sibiri, jolle opetetaan näyttämään hampaansa eläintenhoitajalle. Kauden aikana nähdään myös, kuinka herkuille perso pikkupandauros Pim Pim suhtautuu uuteen tyttökaveriinsa.

Korkeasaari Nelonen

Korkeasaaren yhteydessä toimivassa Villieläinsairaalassa autetaan loukkaantuneita ja orpoja luonnonvaraisia eläimiä. Siellä tavataan muun muassa laihan harmaahylkeen kuutin, liito-oravan poikasen ja liian aikaisin talvihorroksestaan heränneen siilin.

Lue myös: David Attenborough kävi Suomessa – luontodokumentaristi oli varustautunut 18 asteen pakkaseen äärimmäisin keinoin

Vaikka eläintenhoitajien ja eläinlääkärin työ Korkeasaaressa keskittyy eläinten hyvinvoinnista huolehtimiseen, se on paljon muutakin kuin ruokintaa ja siivousta. Villieläinten asiantuntijoina he osallistuvat hankkeisiin palauttaa eläimiä luontoon, tekevät työtä uhanalaisten lajien suojelun hyväksi ja ovat mukana innostamassa kaikenikäisiä eläintarhan vierailijoita luonnonsuojelijoiksi.

Korkeasaari alkaa Nelosella 7. marraskuuta kello 19.00. Ruutuun jaksot ilmestyvät maanantaisin maksutta jo kello 6.00.

Artikkeliin liittyvät aiheet:
07.11.2022 17:30 | Teksti: Toni Keränen, tiedote | Kuvat: Annika Sorjonen/Nelonen

Seuraa meitä somessa