fbq
TVPeliskandaali: 1990-luvun paljastukset sopupeleistä antoivat aiheen uuteen ruotsalaissarjaan
Peliskandaali: 1990-luvun paljastukset sopupeleistä antoivat aiheen uuteen ruotsalaissarjaan

Pohjois-Ruotsin Piteåsta kotoisin oleva Bosse on jo pikkupoikana kulkenut isänsä mukana Bodenin raviradalla. Vuosien myötä hänestä kehittyy taitava uhkapeluri ja vedonlyöjä.

Bosse kasvaa nuoreksi mieheksi 1990-luvulla. Hän päättää lähteä parhaan kaverinsa Joshin kanssa Tukholmaan ja ryhtyä ammattimaiseksi uhkapeluriksi. Kaverukset tavoittelevat suuria voittoja ja pelkäävät kuollakseen, että joutuisivat palaamaan kotiseudulle tyhjin taskuin. 

Solvallan radalla Bosse tapaa ravivalmentaja Gabriellan, joka antaa hänelle arvokkaan vinkin. Bosse ja hänen ystävänsä Lars-Erik alkavat lyödä vetoa Oddsetissa. Bosse tajuaa, että Ruotsin urheiluelämässä on jotakin pahasti pielessä. Vähitellen Bosse ajautuu jännityksen, suurten riskien, hämärien vedonvälittäjien ja myrskyisten suhteiden maailmaan metsästäessään suuria voittoja.

Lue myös: Ruotsalaisessa Massi-sarjassa pestään rahaa leipomossa – mukana myös Laura Malmivaara

Tositapahtumiin perustuva Peliskandaali-sarja kuvaa aikaa, jolloin urheilumaailma menetti viattomuutensa ja lööpit täyttyivät sopupeleistä. Skandaali ravisteli ruotsalaista urheilua ydintä myöten. 

Peliskandaali

Kuusiosaisen sarjan pääroolissa Bossena nähdään Björn Elgerd, joka nähtiin sivuosassa malmöläisten poliisien arjesta kertovassa Ohuella langalla -sarjassa. Muissa rooleissa näyttelevät muun muassa Edvin Bredefeldt (Top Dog), Ulf Stenberg (Björnstad), Eva Melander (Lumienkelit) ja Erik Johansson (Bonusperhe). Sarjan on kirjoittanut Dennis Magnusson, joka käsikirjoitti myös norjalaisen black metalin historiasta kertoneen Lords of Chaos -elokuvan (2018).

Peliskandaali-sarja alkaa Teema & Femillä sunnuntaina 25.9. kello 21.00

25.09.2022 16:15 | Teksti: Toni Keränen | Kuvat: Yle

Seuraa meitä somessa