fbq
TVNautiskelua rakastava ylipainoinen Ronny ei ole ollut sairauslomalla 13 vuoteen – ystävät kyseenalaistavat silti miehen elintavat dokumentissa: syö ja juo liikaa
Nautiskelua rakastava ylipainoinen Ronny ei ole ollut sairauslomalla 13 vuoteen – ystävät kyseenalaistavat silti miehen elintavat dokumentissa: syö ja juo liikaa

Maanantaina 27. kesäkuuta TV2-kanavalla nähdään uusintana vuonna 2021 ilmestynyt norjalaisdokumenttisarja, jossa seurataan 34-vuotiaan Ronnyn arkea.

Ronny on ylipainoinen, eikä hän mieti laihduttamista tai ruokavaliota, vaan nautiskelee elämästään syöden ja juoden. Ronny on saamassa puolisonsa kanssa esikoislapsen ja hän haluaa selvittää, voiko ”pulskan ja onnellisen elämän” yhdistää pitkän iän unelmaan. 

Lue myös: Päihdehelvettiin ajautuneen jääkiekkotähden Marko Jantusen elämästä elokuva – päänäyttelijä laihdutti 20 kiloa näyttääkseen narkomaanilta

Ronny haluaa kuulla läheisiltään suoran mielipiteen elintottumuksistaan, johon kuuluu olutta, burgereita, tacoja, laiskottelua ja iltavalvomista. Vaikka Ronny nautiskelee, on hän pysynyt sangen terveenä. Hän ei ole ollut sairauslomalla 13 vuoteen. 

Ystävät ovat kuitenkin toista mieltä miehen elintavoista. Ronnyn työpaikalla radioasemalla on miehen elintottumukset huomioitu. Työkaverit olivat laittaneet merkille, kuinka Ronny juhli viitenä päivänä viikosta toistuvasti, juoden ja polttaen. Ystävät uskovat, ettei miehen elintottumuksilla pitkälle elä. Heidän mielestään Ronny myös syö liikaa. 

Ronny oli tehnyt myös fyysisen ikätestin. Tulokseksi oli tullut 89 vuotta. 

– Hölkkäsit joitain viikkoja, ja se tippui 40 vuoteen, yksi kavereista nauraa. 

yt
Ronnyn läheiset eivät kertoa mielipidettään Ronnyn elintottumuksista. 

 

Täydellinen vai ei? 

Ronny selvittää jaksossa myös sellaisen ihmisen elämää, joka on täydellinen yhteiskunnan silmissä. Hän menee vierailemaan somevaikuttajan luo, joka on Norjan yksi suosituimmista terveysvaikuttajista. Funkygine-nimisellä somevaikuttajalla on Instagramissa yli 600 tuhatta seuraajaa. 

Ronny haluaa tietää, miltä naisesta tuntuu, kun häntä pidetään täydellisenä. 

– En usko, että minua pidetään täydellisenä. Toivon niin.

– En ole onnellisempi, koska olen laihempi kuin sinä. On luotu teoreettinen, vääristynyt näkemys siitä, mitä on olla onnellinen ja onnistunut. Ulkomuoto ei kerro sisimmistä, vaikuttaja toteaa. 

Ronny menee tapaamaan myös Thomasia, joka osallistui vuonna 2015 Norjan Suurin pudottaja -tositelevisio-ohjelmaan. 

Thomas kertoi osallistuneensa sarjaan, koska halusi sopia sosiaalisen median normeihin. Hän halusi saada tykkäyksiä somekuviinsa. Puolessa vuodessa hän laihdutti peräti 43 kiloa. 

Karsiutuneet kilot eivät tuoneet kuitenkaan onnea. Thomas kertoo kokeneensa kilojen lähdettyä hetken huuman, mutta pari viikkoa myöhemmin palasivat vanhat ongelmat sekä ajatukset siitä, ettei hän ole riittävä ja hyvä. Finaalin jälkeen Thomas oli painanut alle 80 kiloa, mutta se ei tuonut hänelle kuitenkaan onnea. 

– Elin pimeydessä, enkä löytänyt rakkautta itseäni kohtaan, Thomas toteaa Ronnylle ohjelmassa. 

Thomas kertoo löytäneensä kuitenkin vuosien saatossa tasapainon onneen. Ohjelman jälkeen painon pudottua hän oli hävennyt kroppaansa. Yksi päivä hän kuitenkin päätti lopettaa ainaisen häpeämisen. 

– Nykyään olen hyvin tyytyväinen itseeni. Olen alkanut pitää itsestäni. En käänny pois pukuhuoneessa. Ennen vaihdoin vaatteet vessassa. Nolostelin kroppaani. 

– Kyllästyin yhtenä aamuna siihen, miten kohtelin itseäni. Kukaan ei ansaitse sellaista itseinhoa. Tuomitsee itsensä jostain, mitä ei saisi syödä, Thomas toteaa. 

Kilot pois - parempi elämä? -sarja TV2-kanavalla maanantaista 27.6. alkaen. 

Artikkeliin liittyvät aiheet:
27.06.2022 14:15 | Teksti: Jasmin Vainio | Kuvat: Yle, Instagram

Seuraa meitä somessa