fbq
TVNäitä tv-ohjelmia katsottiin eniten vuonna 2022 – mukana todellinen yllättäjä 
Näitä tv-ohjelmia katsottiin eniten vuonna 2022 – mukana todellinen yllättäjä 

Finnpanel on julkistanut koko vuoden 2022 katsotuimmat tv-ohjelmat Suomessa. 

Top 5 ei suuria yllätyksiä tarjoile. Vuoden katsotuin ohjelma oli jääkiekon miesten MM-finaali Suomi–Kanada, jota katsoi keskimäärin 2 533 000 katsojaa MTV:n kanavilla ja palveluissa.

Toisena oli Yle Uutisten lähetys itsenäisyyspäivänä. Se sai keskimäärin 2 460 000 katsojaa TV1-kanavalla ja Areenassa. Kolmanneksi katsotuin oli Ylen lähettämä Linnan juhlat 2,3 miljoonalla katsojalla. 

Neljänneksi kiri Pekingin olympiakisojen miesten viestihiihto ja viidenneksi miesten jalkapallon MM-loppuottelu kumpikin noin 1,6 miljoonan katsojamäärällä.

Kuudentena listalla komeilee yllättäen Maajussille morsian, jonka katsotuinta jaksoa viime vuonna väijyi peräti 1,5 miljoonaa silmäparia. Taakse jäi täpärästi listan seuraavalla sijalla oleva Euroviisu-finaali. 

Lue myös: Tätä Netflix-hittiä on katsottu yli 600 miljoonaa tuntia!

maajussi
Maajussille morsian -kaudella seurattiin muun muassa Victorian ja Victorin suhdetta.

Yhdeksännellä sijalla on myös hieman yllättäen Huvila & Huussi, jonka suosituinta jaksoa katsoi 1 377 000 seuraajaa.

Tilastoon on käytetty lukuja, jotka sisältävät kaikki tv:n esityskerrat ja suoratoistokatselut.

Finnpanelin TV-mittaritutkimuksen mukaan suomalaiset katsoivat päivittäin tv:tä, suoratoisto- ja videopalveluita 3 tuntia 37 minuuttia. Eniten televisiota katsovat yli 65-vuotiaat, ja peräti 97 prosenttia heistä katsoo eniten lineaarista televisiota.

25–44-vuotiaat viettävät tv:n parissa 2 tuntia 44 minuuttia. Tästä ajasta 36 prosenttia on suoratoistopalveluiden katselua.

Lue myös: ”Lähdin etsimään elämänkumppania ja kyllä se tässä vieressä istuu” – Maajussille morsian -erikoisjaksossa tarkistetaan suhteiden nykytila

26.01.2023 18:15 | Teksti: Anuliina Liukkonen | Kuvat: Pasi Mennander / Suomen Jääkiekkoliitto, MTV

Seuraa meitä somessa