MasterChef Suomen kolmas kausi on tuomari ja kokki Kari ’Kape’ Aihisen mielestä tasaisempi kuin aiempi amatöörikausi.
– Ohjelmaan on tehty loistava casting. On todella loistavia persoonia ja nuorin kilpailija taitaa olla 20-vuotias ja vanhin 60-vuotias, Kape kertoo.
Lue myös: Oho! Benjamin Peltosen poikaystävä kilpailee uudella MasterChef-kaudella
Nuorin kilpailijoista on 22-vuotias Oscar Helsingistä ja kilpailun vanhin diplomi-insinööri Timo, 64.
Vaikka kilpailijat ovatkin ”vain” kotikokkeja, heidän ja huippukokkien valmistamien ruokien maussa ei ole aina eroja. Kapen mielestä kilpailusta löytyi täysin huippuravintoloidenkin makuisia ruokia. Samoilla linjoilla on toinen tuomari, ravintola Savoyn keittiömestari Helena Puolakka.
− Makumaailmallisia yllätyksiä tulee koko kauden aikana, Helena vihjailee.
Kolmannen tuomarin, kokki ja ravintola Murun omistaja Henri Alénin mukaan kilpailijoistakin löytyi positiivisia yllätyksiä.
– Voi olettaa, että tuo pärjää ja tuo ei. Porukalla oli oikeasti ässiä hihassaan. He olivat myös hyvin valmistautuneita
.
Työssään ammattilaiskokit hakevat äärirajoja makumaailmaan, muun muassa suolalla ja hapolla. Kotikokit eivät taas mausta ruokaa yhtä paljon, pohtii Kape.
− Kaikki tehtävätkin on teemoitettu. On paine- ja aikatehtävää. Painotamme aina kilpailijoita siitä, että kuunnelkaa tehtävänanto ja katsokaa, kun se MasterChefin kello käy siellä, tämä on kilpailu, eikä mitään fiilistelyä.
Yksi annos jäi erityisesti tuomarien mieleen: rapukeitto.
– Sen toteutus oli niin täydellistä! Hän oli ottanut ne ravunsaksenlihat kokonaisina ulos, ja leikannut ne kauniisti ja säilyttänyt osittain kokonaisina, Helena hehkuttaa.
– Jon sen keiton antaisi sokkona minkä tahansa ravintolan listalta asiakkaalle, kukaan ei arvaisi, onko sen tehnyt amatööri- vai ammattilaiskokki, Henri komppaa.
MasterChef Suomi alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla tiistaina 7.2. klo 20.