fbq
TVLaulu rakkaudelle: Juhani Merimaa paljastaa nolon muiston Tavastialta: ”Vähän ennen pilkkua…”
Laulu rakkaudelle: Juhani Merimaa paljastaa nolon muiston Tavastialta: ”Vähän ennen pilkkua…”

Laulu rakkaudelle -lavalla nähdään sunnuntaina (19.3.) uniikki kokoonpano, kun legendaarisen rock-klubin Tavastian johtajan Juhani Merimaan ystävät keräävät yhteen kotimaisia muusikoita merkittävän musiikkivaikuttajan lempibändeistä.

Huikean yllätyksen Juhanille organisoivat tämän lapsenlapsi Mikko Merimaa sekä muusikkoystävä Antti Lehtinen, joka teki ystävänsä selän takana taustatyötä selvittääkseen Juhanille tärkeät yhtyeet. Niistä Antti kokosi hyvän remmin ohjelmaa varten. 

– Mertsi on aina järjestänyt esiintyjille älyttömän hyvät olosuhteet. Hän on avarakatseinen, ja hänellä on laaja sydän. Mertsi antaa paljon muille ihmisille, tunnetut muusikkokaverit Olli, Mikko, Arto ja Maija kiittelevät. 

Lue myös: Laulu rakkaudelle: Herkkä laulu vie Jannika B:n kipeän lapsuusmuiston äärelle - "Opettaja nauroi minulle"

Laulu rakkaudelle
– Paljon on Juhanin kanssa tehty asioita vuosien varrella, viime vuodet myös töitä yhdessä. Hän on hyvin tärkeä henkilö, Mikko toteaa isoisästään.

Mikolle Tavastia tuli tutuksi jo leikki-iässä, kun isoisä haki pikkupojan päiväkodista klubille leikkimään. 

– Potkin siellä palloa siihen asti, kun isot pahat muusikot tulivat keskeyttämän pelit tehdäkseen illan keikan soundcheckit, Mikko muistelee.

Rakas kappale 1960-luvulta

Tavastia-klubista tuli Juhanin elämä jo vuonna 1980. Legendaarisella bäkkärillä ja klubin tahmealla tanssilattialla hän on tavannut vuosikymmenten aikana kaikki maamme merkittävät muusikot ja kansainvälisiäkin tähtiä. 

– Ammattini on vähän sellainen, että huomion keskipiste kuuluu artisteille, kuten pitääkin. Ei minua tänään niin paljon jännitä kuin rangaistuspotkun vetäjää, mutta kohtuullinen jännitys kuuluu elämään, Juhani pohtii ennen h-hetkeään.

Lue myös: Hjallis Harkimo avaa tv:ssä tilannetta, jossa sai sydänkohtauksen seksin jälkeen: ”Mitä noloa siinä nyt on?”

Laulu rakkaudelle
– Superkiitos, olen täysin otettu tästä. Tervetuloa esittämään tämä Tavastialle, Juhani sanoo häntä muistaneille huippumuusikoille.

Ystävät esittävät Juhanille tämän lempikappaleen, 1960-luvulla alkujaan levytetyn Suuret setelit

– Biisi on vanha kuin taivas, mutta niin on yllätettäväkin. Varmasti Juhani tykkää suurista seteleistä, mutta ei niin paljon, että se häiritsisi taiteen tavoittelua elämässä, Antti toteaa.

Esityksen jälkeen Juhani paljastaa yleisölle henkilökohtaisen muiston kappaleesta. Hän on itsekin laulanut biisin klubillaan. 

– Yleisö pyysi minut laulamaan karaokea. Venytin sitä loppuun asti, jotta kaikki tutut olisivat häipyneet paikalta. Vähän ennen pilkkua kävin heittämässä biisin, Juhani muistelee.

Lue myös: Elina Gustafsson tekee pysäyttävän paljastuksen – nyrkkeilyvalmentaja käski pysymään kaapissa

19.03.2023 11:15 | Teksti: Sari Nurmo | Kuvat: MTV

Seuraa meitä somessa