fbq
TVIllan elokuva: Samuli Edelmann kohtaa Tom Cruisen
Illan elokuva: Samuli Edelmann kohtaa Tom Cruisen

Mission Impossible: Ghost Protocol

TOIMINTA ★★★★

Nelonen 21.00

Neljännen Vaarallinen tehtävä -elokuvan alussa salainen agentti Ethan Hunt autetaan karkuun venäläisestä vankilasta, sillä häijyt terroristit suunnittelevat ydinaseiskua Yhdysvaltoihin. Ethanin pitäisi estää se uuden tiiminsä kanssa. Samuli Edelmann esittää toista leffan kahdesta pääkonnasta, ja brittikoomikko Simon Pegg tuo filmiin huumoria. Ohjaaja Brad Bird on aiemmin tehnyt laadukkaita animaatioita.

O: Brad Bird. N: Tom Cruise, Paula Patton, Simon Pegg, Jeremy Renner. (USA 2011). 133 min. AA

Croodit

ANIMAATIO ★★★

TV5 19.05

Croodit ovat esihistoriallinen perhe, joka viettää suurimman osan ajasta luolansa kätköissä. Ugi-isän motto on, että kaikkea on pelättävä. Tytär Eep sen sijaan on kyllästynyt jatkuvaan varomiseen. Sitten Croodit menettävät yllättäen turvallisen kotiluolansa. Seurakseen he saavat pojan nimeltään Kundi, johon Eep on tutustunut öisellä karkuretkellään. Lopputulos on näyttävä animaatio, jolla ei ole sisällöllisesti juuri uutta tarjottavaa.

O: Chris Sanders, Kirk DeMicco. (USA 2013). 99 min. TV

Nainen katoaa

JÄNNITYS ★★★★

Teema & Fem 21.00

Englantilainen seurapiirineito Iris on palaamassa junalla Euroopan matkaltaan kotiin, kun samassa vaunuosastossa istunut iäkäs ja herttainen neiti Froy katoaa jäljettömiin. Irisin ihmetys lisääntyy, kun kukaan muu koko junassa ei tunnusta koskaan neitiä nähneensäkään. Ennen pitkää Iris tajuaa sotkeutuneensa vakavaan vakoilujuttuun. Hitchin viimeinen Englannin-kauden työ on vakoilujännäri parhaasta päästä.

O: Alfred Hitchcock. N: Margaret Lockwood, Michael Redgrave. (The Lady Vanishes, Britannia 1938). 95 min. TV

Welcome to the Jungle

KOMEDIA ★★

Kutonen 21.00

Työpaikkansa heittopussi Chris ei uskalla pyytää ulos henkilöstöosaston söpöä Lisaa. Muiden nöyryytysten lisäksi yrityksen väki viedään trooppiselle saarelle, missä entisen merijalkaväen sotilaan on tarkoitus opettaa porukalle ryhmätyöskentelyä. Kun tiikeri tekee sotilaasta selvää, firman öykkäri Phil julistautuu saaren jumalaksi. Chris osoittautuu kuitenkin entiseksi partiolaiseksi ja siten myös mahdolliseksi sankariksi.

O: Rob Meltzer. N: Adam Brody, Rob Huebel, Megan Boone, Jean Claude Van Damme. (USA 2013). 95 min. TV

The Full Monty

DRAAMAKOMEDIA ★★★★

Fox 21.00

Jo käsitteeksi muodostunut brittikomedia kertoo kuudesta työttömästä yorkshireläisestä metallityöntekijästä, jotka perustavat strippausryhmän. Naisten kannustamana kuusikko päättää lopulta näyttää aivan kaiken. Hupaisan tarinalähtökohdan takaa löytyy myös yllättävän vakavia sävyjä omaava kuvaus epätoivoisesta ja kunnioitusta kaipaavasta miespsyykestä. Pääosissa nähdään erinomaisia näyttelijöitä, kuten Robert Carlyle ja Tom Wilkinson. Leffa voitti Oscarin parhaasta musiikista.

O: Peter Cattaneo. N: Robert Carlyle, Tom Wil kinson, Mark Addy. (Britannia 1997). 88 min. TR

Missä olet, Bernadette

DRAAMAKOMEDIA ★★★

Hero 21.15

Cate Blanchett esittää draamakomedian pääosassa huippulahjakasta arkkitehtiä Bernadette Foxia, joka on jo pitkään tukahduttanut luovuutensa ja omistautunut tyttärelleen Beelle. Bernadette ja hänen miehensä Elgie lupaavat viedä Been Antarktikselle palkintona hyvästä koulumenestyksestä. Vieraiden ihmisten seuraa kaihtava Bernadette kuitenkin ahdistuu tulevasta matkasta. Perhe ajautuu kriisiin.

O: Richard Linklater. N: Cate Blanchett, Billy Crudup. (Where'd You Go Bernadette, USA 2019). 104 min. TK

Trauma Center

JÄNNITYS ★★

Sub 21.00

Toimintajännärissä nuori tarjoilija Madison (Nicky Whelan) todistaa poliisin ampumista ja saa samalla itse osuman reiteensä. Madison kiidätetään sairaalaan. Konnat ovat kuitenkin Madisonin jäljillä ja aikovat päästää todistajan päiviltä. Madisonin onneksi sairaalaan ilmestyy myös ammutun poliisin työpari, komisario Steve Wakes (Bruce Willis), joka yrittää selvittää tapausta. Kritiikkiä saanut elokuva ilmestyi vuo- sia ennen kuin Hollywood-tähti Bruce Willis paljasti maailmalle kärsivänsä puhehäiriö afasiasta. Tämä tieto saa katsomaan leffaa eri tavalla.

O: Matt Eskandari. N: Nicky Whelan, Bruce Willis, Tito Ortiz, Texas Battle. (USA 2019). 87 min. TV

Sovitus

DRAAMA ★★★★

Frii 17.40

Joe Wrightin (Ylpeys & ennakkoluulo) pakahduttavan kauniissa elokuvassa yksi päivä 1930-luvun lopulla muuttaa ratkaisevasti kolmen ihmisen kohtalot. 13-vuotias Briony Tully ymmärtää väärin näkemänsä ja syyttää sisarensa Cecilian rakastettua Robbieta raiskauksesta. Pehmeästi liikkuva kamera luo surullisen ja kaipaavan tunnelman, ja ääniraita on rakennettu kekseliäästi.

O: Joe Wright. N: James McAvoy, Keira Knightley, Brenda Blethyn, Saoirse Ronan, Vanessa Redgrave. (Atonement, Britannia 2007). 118 min. TV

Austin Powers ja kultamuna

KOMEDIA ★★★★

TV5 21.00

Kolmas Austin Powers -elokuva kehittelee Austinin ja Dr. Evilin konfliktin lähes antiikin tragediaksi. Lapsuuden ja kouluaikojen traumat purkaa Austinin isä Nigel Powers, jota esittävä cockneystara Michael Caine oli yksi leffasarjan innoittajista. Tarinan pahis on hollantilainen superrikollinen Goldmember, jota Austin jahtaa isänsä ja räväkän Foxxy Cleopatran kanssa.

O: Jay Roach. N: Mike Myers, Beyoncé Knowles, Seth Green, Michael York, Robert Wagner, Verne Troyer. (Austin Powers in Goldmember, USA 2002). 91 min. TV

Topaz

JÄNNITYS ★★★

Teema & Fem 23.00

Alfred Hitchcockin ohjaama vakoiluelokuva sai aikanaan murska-arvostelut, mutta on sittemmin nostettu elokuvahistorian kaanoniin. Leon Urisin sanannimiseen romaaniin perustuva elokuva sijoittuu vuoden 1962 ohjuskriisin aikaan ja täyttää kaikki kylmän sodan kliseet.

O: Alfred Hitchcock. N: Frederick Stafford, Dany Robin, Karin Dor, Claude Jade, Michel Piccoli. (USA 1969). 142 min. TV

 

28.01.2023 08:15 | Katson toimitus

Seuraa meitä somessa