fbq
TVIllan elokuva: Julma jännityselokuva rikkoi Alfred Hitchcockin ja naistähden välit
Illan elokuva: Julma jännityselokuva rikkoi Alfred Hitchcockin ja naistähden välit

Marnie

JÄNNITYS ★★★

Teema & Fem 22.45

Marnie on kleptomaani, joka tyhjentää työnantajansa kassakaapin, vaihtaa identiteettiä ja siirtyy seuraavaan kohteeseen. Kustantaja Mark Rutland kuitenkin tunnistaa uuden työntekijänsä, mutta ei vie tätä poliisille vaan vihille. Hän päättää tavalla tai toisella selvittää naisen salaisuuden ja motiivit. Julma elokuva rikkoi Hedrenin ja Hitchcockin välit, eikä lopputulos ole aivan parasta jännityksen mestaria.

O: Alfred Hitchcock. N: Tippi Hedren, Sean Connery, Diane Baker, Bruce Dern. (Marnie, USA 1964). 130 min. TV

Mission: Impossible – Rogue Nation

TOIMINTA ★★★★

Nelonen 21.40

Ethan Hunt yrittää pysäyttää Britannian tiedustelupalvelusta omille teilleen lähteneen ja ympäri maailmaa terrori-iskuja järjestävän Solomon Lanen. Taustalla vaikuttaa myös salaperäinen Syndikaatti-järjestö, johon viitattiin edellisen Mission: Impossiblen lopussa. Ilmatiivis käsikirjoitus ja rutistavan tehokas toimintakuvasto takaavat ettei Rogue Nationin parissa ehdi kyllästyä. Tämä on suuren luokan actionviihdettä, johon on panostettu huolella, rahalla ja tyylitajulla.

O: Christopher McQuarrie. N: Tom Cruise, Rebecca Ferguson. (USA 2015). 131 min. TR

Wanted

TOIMINTA ★★★

Kutonen 21.00

Sarjakuvaan perustuvassa toimintafilmissä päähänpotkittu konttorirotta saa vaihtelua elämäänsä, kun hän liittyy fatalististen salamurhaajien kiltaan. Mystinen kutomakone kertoo heille kohteet, jotka sitten otetaan hengiltä muun muassa ampumalla fysiikan lakeja uhmaavia kierreluoteja. Välillä ammukset osuvat vastustajan ampumiin luoteihin. Lievästi sanottuna lennokkaan elokuvan visuaalinen toteutus on yhtä tyrmäävä kuin juonikin.

O: Timur Bekmambetov. N: James McAvoy, Angelina Jolie, Morgan Freeman. (USA 2008). 110 min. AA

Date Movie

KOMEDIA ★★

Tummaihoisen isänsä kreikkalaisessa ravintolassa tarjoileva Julia Jones on naurettavan lihava. Kun Viritetyt vehkeet -jengi rassaa Juliasta kaunottaren, hän voittaa tv-sarjasta englantilaisen Grant Funkyerdoderin, jolla on kahjot vanhemmat. Kaksikko päätyy myös isopyllyisen hää- suunnittelijan pakeille. Surkeat vitsit vastaavat kysymykseen, miksi romanttisista komedioista ei ole aiemmin tehty leffaparodioita.

O: Jason Friedberg, Aaron Seltzer. N: Alyson Hannigan, Adam Campbell, Fred Willard, Sophie Monk, Carmen Electra. (USA 2006). 79 min. TV

Avaruusboltsit

KOMEDIA ★★

Fox 21.00

Mel Brooksin Tähtien sota -parodia jää aika valjuksi, mutta siinä on hauskat hetkensä. Druidiaplaneetan prinsessa Vespaa ollaan naittamassa naapuriplaneetan prinssille, mutta inhottavat avaruusboltsit ehtivät väliin. Nämä vaativat lunnaiksi prinsessasta kaiken Druidian ilman. Druidian kuningas ottaa yhteyttä salaperäiseen palkkasoturiin, jonka hän toivoo pelastavan tyttärensä. Vehkeilyissä on taustalla kaikesta valittava Dark Helmet.

O: Mel Brooks. N: Mel Brooks, John Candy, Rick Moranis, Bill Pullman, Daphne Zuni ga. (Spaceballs, USA 1987). 92 min. TV

Pikkujalka

ANIMAATIO ★★★

TV5 19.05

Migo, fiksu nuori jeti, löytää jotain uskomatonta, nimittäin ihmisen. Uutiset tästä “pikkujalasta” aiheuttavat kaaosta yksinkertaisessa jetiyhteisössä, sillä he miettivät, mitä muuta lumisen kylän ulkopuolelta löytyykään. Sympaattinen amerikkalaisanimaatio esitetään nyt ensimmäisen kerran Suomen televisiossa.

O: Karey Kirkpatrick. (Smallfoot, USA 2018). 96 min. TV

Magic Mike XXL

DRAAMA ★★★

TV5 21.00

Miesstrippareiden maailmasta kertova Magic Mike (2012) perustui pääosaesittäjän Channing Tatumin kokemuksiin stripparina. Jatko-osassa realismi on korvattu rehellisesti jo jollakin muulla. Ohjelmapäällikködiktaattori Dallas on häipynyt kuvioista ja jättänyt entiset tanssijansa. Viihdyttäjän työstä eläköitynyt Mike lähtee viimeiselle keikalle vanhojen kaveriensa kanssa, kun soitto tulee. Näyttämönä toimii klubien sijaan road trip. Pääosassa ovat nyt ystävyys ja itsensä löytäminen.

O: Gregory Jacobs. N: Channing Tatum, Joe Manganiello, Jada Pinkett Smith. (USA 2015). 115 min. TV

Pet Shop Boys: It Couldn’t Happen Here

MUSIKAALI ★★★★

Teema & Fem 13.35

Popsurrealistisessa elokuvassa Pet Shop Boys: It Couldn’t Happen Here solisti Neil Tennant ja kosketinsoittaja Chris Lowe kokevat outoja matkalla Englannin rannikolta Lontooseen. Jack Bondin ohjaama musikaali rakentuu Pet Shop Boysin kahden ensimmäisen studioalbumin, Please ja Actually, ympärille, ja se julkaistiin nyt nähtävänä restauroituna versiona vuonna 2020.

O: Jack Bond. N: Neil Tennant, Chris Lowe, Joss Ackland. (Iso-Britannia 1987). 87 min. TV

Viimeiseen hengenvetoon

JÄNNITYSDRAAMA ★★★★★

Teema & Fem 21.00

Pariisilainen pikkurikollinen tulee ampuneeksi poliisin. Pakomatkallaan hän turvautuu amerikkalaiseen tyttöystäväänsä, jonka tuella viileä ote pitää, vaikka kytät ovat kaiken aikaa kintereillä. Uuden aallon elokuvan klassikko on innoittanut älykköjen ohella Quentin Tarantinon kaltaisia popkulttuurifriikkejä. Godardin esikoisohjauksen käsikirjoituksesta vastasi François Truffaut.

O: Jean-Luc Godard. N: Jean-Paul Belmondo, Jean Seberg, Daniel Boulanger, Jean-Pierre Melville. (À bout de souffle, Ranska 1960). 87 min. TV

47 Meters Down

JÄNNITYS ★★

Sub 21.00

Suomen tv-ensi-iltana nähtävässä jännityselokuvassa sisarukset Kate (Claire Holt) ja Lisa (Mandy Moore) hakevat lomaansa vaihtelua ihastelemalla haita sukellushäkistä. Kun häkki irtoaa ja putoaa merenpohjalle, paluu pintaan haita kuhisevissa vesissä muuttuu eloonjäämistaisteluksi. Elokuva ei yllä parhaimpien haielokuvien kastiin. Se sai kuitenkin jatko-osan vuonna 2019, nimeltään 47 Meters Down: Uncaged. Toisalta on kysymyksen arvoinen pohdinta, tarviiko maailma enää yhtäkään haikaloja demonisoivaa kauhu- ja jännityselokuvaa.

O: Johannes Roberts. N: Claire Holt, Mandy Moore, Matthew Modine, Chris Johnson. (Iso-Britannia 2017). 85 min. TV

 

04.02.2023 09:15 |

Seuraa meitä somessa