fbq
TVIllan elokuva: Harvinaisen trilogian päätös, jossa taso ei laske jatko-osissa
Illan elokuva: Harvinaisen trilogian päätös, jossa taso ei laske jatko-osissa

Paluu tulevaisuuteen III

TOIMINTAKOMEDIA ★★★★

Ava 21.00

Paluu tulevaisuuteen -trilogia kuuluu niihin melko harvinaisiin filmisarjoihin, joissa taso ei juuri tipu jatko-osissa. Trilogian kolmas osa kuvattiin samalla kertaa kuin kakkonen. Tällä kertaa Marty joutuu matkustamaan villiin länteen, jossa hänen keksijäystävänsä Docin aikalaisversio uhkaa joutua pahasisuisen lainsuojattoman ampumaksi. Leffasta voi bongata myös partabändi ZZ To- pin.

O: Robert Zemeckis. N: Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Mary Steenburgen. (Back to the Future III, USA 1990). 113 min. AA

I am Bolt

DOKUMENTTI ★★★

Kutonen 21.00

Palkittu ja kriitikoidenkin kehuma dokumentti I Am Bolt esittelee kolmien olympialaisten kolmoisvoittajan Usain Boltin todellisen minän ensimmäistä kertaa. Elokuva seuraa Boltin elämän eri osa-alueita muun muassa hänen itsensä kuvaaman materiaalin sekä läheisten kautta.

O: Benjamin Turner, Gabe Turner. N: Usain Bolt, Nugent Walker Jr., Ricky Simms, Glen Mills, Wellesley Bolt, Jennifer Bolt. (Iso-Britannia 2016). 120 min. TV

Ocean’s 8

RIKOSKOMEDIA ★★★

Sub 21.00

Ocean’s-elokuvasarjan reebootissa omaa koplaansa luotsaa Debbie Ocean (Sandra Bullock), joka on aiemmista filmeistä tutun Danny Oceanin sisko. Debbiellä on ryöstösuunnitelma, jota hän on hionut pitkään. Tarkoituksena on nyysiä 150 miljoonan dollarin timantit, jotka lepäävät Anne Hathawayn esittämän tähden kaulalla Met-gaalassa. Näyttävästä naisnäyttelijäkaartistaan huolimatta rikostarina ei lähde lentoon.

O: Gary Ross. N: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Mindy Kaling, Sarah Paulson, Rihanna, Helena Bonham Carter. (USA 2018). 110 min. TV

The Zookeeper

KOMEDIA ★★

Nelonen 16.20

Franklin työskentelee eläintarhassa ja on poikkeuksellisen kiltti hoitamiaan eläimiä kohtaan. Työ ei kuitenkaan ole tarpeeksi hohdokasta nirppanokkaiselle tyttöystävälle Stephanielle ja seurauksena on ero. Viisi vuotta myöhemmin Stephanie palaa kuvioihin ja Franklin päättää voittaa rakkaansa takaisin. Apua hän saa eläinystäviltään, jotka osaavat yllättäen puhua. Kokonaisuus on hajanaisen sketsimäinen, eikä romanssikaan saa sydäntä läpättämään.

O: Frank Coraci. N: Kevin James, Rosario Dawson, Leslie Bibb. (USA 2010). 101 min. TK

Rautanaamio

SEIKKAILU ★★★

Nelonen 21.40

Leonardo DiCaprio tekee kaksoisroolin Kolmen muskettisoturin jatko-osassa, jossa Alexander Dumas’n sankarit ovat jo varttuneita miehiä. Kansa näkee nälkää Pariisissa, mutta irstaileva aurinkokuningas Ludvig XIV ei lotkauta korviaan ihmisten valituksille. Musketöörit päättävät yhdistää jälleen voimansa vapauttaakseen kunkun kaksoisveljen, joka kituu sellissä rautanaamio kasvoillaan.

O: Randall Wallace. N: Jeremy Irons, John Malkovich, Gerard Depardieu, Gabriel Byrne, Leonardo DiCaprio. (Man in the Iron Mask, USA 1998). 127 min. TV

Kaupunkicowboyt

KOMEDIA ★★★

Fox 21.00

Kolme keski-iän kriisin kohdannutta valkokaulustyöläistä lähtee yhden kaveruksen ehdotuksesta kokeilemaan cowboytaitojaan. Kyseessä on kaupunkilaisille räätälöity maaseutumatkailupaketti, jossa turistit voivat kahden viikon ajan elää karjatilan elämää, huipennuksena oikea karjanajo. Homma on vaativampaa kuin kolmikko on kuvitellut. Sivuosa-Oscarilla roolistaan palkittu vanha kettu Jack Palance varastaa shown ranchin työnjohtajana.

O: Ron Underwood. N: Billy Crystal, Daniel Stern, Bruno Kirby. (City Slickers, USA 1991). 109 min. TV

The Boss

KOMEDIA ★★

Frii 19.00

Melissa McCarthyn näyttelemä Michelle Darnell on aina ollut hankala tapaus, mutta noussut liike-elämän korkeimmalle huipulle. Hän kuitenkin jää kiinni sisäpiirin kaupoista ja joutuu vankilaan. Kiven sisästä vapauduttuaan hän haluaa luoda itsensä uudelleen, mutta matkan varrella hän on saanut itselleen liudan vihollisia. Uudelleenbrändäyksestä ei tule helppoa. Helppoa ei ole katsojallakaan, että jaksaa katsoa tätä pökälettä puolentoista tunnin ajan.

O: Ben Falcone. N: Melissa McCarthy, Ella Anderson, Peter Dinklage, Kristen Bell. (USA 2016). 92 min. TK

Molly’s Game

RIKOSDRAAMA ★★★★

Hero 21.00

Mestarikäsikirjoittaja Aaron Sorkinin (The Social Network) esikoisohjaus kertoo tositarinan entisestä olympialaskijasta Molly Bloomista, joka pyöritti yli kymmenen vuotta maan kalleinta pokerikerhoa. Lopulta venäläinen mafia toi paikalle myös FBI:n ja syytteet Mollya vastaan. Jessica Chastain herättää Mollyn henkiin upeasti. Kaunis ja kohtalokas nainen on täynnä syvyyttä ja parhaiden fiktiohahmojen rosoa ja särmää. Molly’s Game toimii pokerileffana sekä psykologisena henkilödraamana, maustettuna ripauksella urheiluelokuvien huumaa.

O: Aaron Sorkin. N: Jessica Chastain, Idris Elba. (USA 2017). 140 min. TR

Kirjekaveri Ranskasta

DRAAMAKOMEDIA ★★

Ava 19.00

Victoria suunnittelee työkseen hääjuhlia. Seuraava keikka on ystävän häiden järjestäminen Pariisissa, ja paikalle on tulossa myös Victorian entinen poikaystävä Cameron. Victoria toivoo välien jälleen lämpenevän Cameronin kanssa. Sitten hän kuulee, että Cameron tuo juhliin uuden rakkaansa. Järkyttynyt Victoria löytää kuitenkin tilalle vuosien takaisen kirjekaverinsa Ranskasta.

O: Ibrahim Hamdan, Clare Niederpruem. N: Mallory Jansen, Jayne Wisener, Lachlan Nieboer, Joshua Sasse. (Her Pen Pal, USA 2021). 86 min. TK

The Goldfinch

DRAAMA ★★★

TV5 21.00

Theodore “Theo“ Decker oli vain 13-vuotias, kun hän menetti äitinsä Metropolitan Museum of Artin pommiräjähdyksessä. Poika sijoitetaan aluksi ystävänsä elegantin äidin huomaan, mutta sitten hänet lähetetään elämään arveluttavan ja ahneen isän luokse Las Vegasiin. Theo säilytti kaiken sen ajan mukanaan taidemuseosta anastettua maalausta, joka esittää pientä orrelleen vangittua lintua, The Goldfinch. Elokuva perustuu Pulitzer-palkittuun romaaniin.

O: John Crowley. N: Oakes Fegley, Nicole Kidman, Sarah Paulson, Ansel Elgort. (USA 2019). 190 min. PL

 

Artikkeliin liittyvät aiheet:
05.02.2023 09:15 | Katson toimitus

Seuraa meitä somessa