fbq
TVIida Ketola avautuu tv:ssä järkyttävästä taksiraiskauksestaan – näin tilanne eteni
Iida Ketola avautuu tv:ssä järkyttävästä taksiraiskauksestaan – näin tilanne eteni

Torstaina 29.9. TV5-kanavalla nähdään Ratkaisematon tapaus Suomi -ohjelman jakso, jossa tositelevisiosta tuttu Iida Ketola puhuu avoimesti tragediasta, jonka hän joutui kohtaamaan vuonna 2019.

Iida oli juhlimassa ystäviensä kanssa Helsingin yössä, ja illan päätteeksi hän hyppäsi taksiin Simonkadulta. Samaan taksiin oli tulossa myös Iidan ystävä, joka päätti kuitenkin viime hetkellä, että käy vielä pitsalla ennen kotiin menoa. 

Iida oli ollut ennen kotiinlähtöä viettämässä urheiluporukkansa kanssa pikkujouluja. Sitä ennen hän oli ollut ystävänsä muistotilaisuudessa. 

Iida kertoi taksikuskille osoitteensa, mutta pian hän tajusi, että suunta oli väärä. Taksikuski ei puhunut mitään, mutta oli alkanut koskettelemaan Iidan jalkoja. 

– Kun sanoin siitä hänelle, hän alkoi kiihdyttämään vauhtia. Hän ajoi tosi lujaa, varsinkin, kun kyseessä oli keskusta-alue, Iida kertaa kauhun hetkiään jaksossa.

Lue myös: Kannibalismi- ja raiskauskohussa ryvettyneestä näyttelijä Armie Hammerista dokumentti – shokeeraavia paljastuksia perheen sisäpiiristä

Siemennestettä takilla

Lopulta auto kaartoi pihalle, jonka taksikuski kertoi olevan hänen oma kotipihansa. Hän pyysi Iidan luokseen. Iida ei suostunut, ja taksikuski lähti ajamaan muualle. Ida muistelee dokumentissa, että auto pysähtyi metsätielle. 

Taksikuski pysäytti auton ja raiskasi Iidan auton sisällä. Iida meni shokkitilaan, eikä hän muista tilanteesta tarkkoja yksityiskohtia. 

– Muistan, kun aktin aikaan katsoin ikkunasta ja näin vain puita. Keskityin vaan katsomaan niiden puiden latvoja, Iida itkee ohjelmassa. 

– Mulla oli koko ajan sellainen olo, että jos mä täältä hengissä selviän, ja joskus pääsen tästä pois, niin mun pitää soittaa poliisille, hän jatkaa. 

T
Iidan ex-aviopuoliso Renne Korppila avautuu myös karmaisevasta  tragediasta jaksossa. Pari erosi vuonna 2021. 

Taksikuski yritti pukea raiskauksen jälkeen Iidalle päälle sukkahousuja. Sen jälkeen hän lähti ajamaan pois. 

– Mulla oli pitkä villatakki päällä. Hän huomasi, että siemennestettä oli mennyt takinhelmaan. Ajaessaan hän yritti pyyhkiä sitä pois. 

Taksikuski jätti Iidan kotipihaan ja häipyi. Iida kaivoi taskustaan puhelimen, jotta saisi rekisterinumeron ylös, mutta kuski nosti takakontin luukun ylös, joten Iida ei nähnyt numeroa. 

Tapaus selvisi

Iida soitti ensin silloiselle miehelleen Renne Korppilalle, joka lähti juoksemaan läheisestä yökerhosta kotia kohti. Sen jälkeen hän soitti poliisille, jotka tulivat pian paikalle. 

– Siinä hetkessä tuntui, että jalat pettää ja mun sydän muuttuu kiveksi, joka oli tipahtaa ulos. Menin robottimaiseen tilaan ja juoksin kotiin, Renne kuvailee tilannetta jaksossa.

Poliisit veivät Iidan seksuaaliväkivallan uhreille tarkoitettuun Seri-tukikeskukseen. 

Tapaus ei selvinnyt heti, vaan se laitettiin katkolle puolen vuoden tutkimisen jälkeen. Tekijä saatiin lopulta kuitenkin kiinni. 

43-vuotias taksinkuljettaja sai 6.8.2021 tuomion useista seksuaali- ja päihderikoksista Helsingin käräjäoikeudessa. Uhreina oli neljä naista. Mies tuomittiin vankeuteen kuudeksi vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi yhteensä 18:sta rikoksesta. 

Lue myös: Redrama avoimena itsemurhayrityksestään Vain elämää -ohjelmassa: "Veitsi oli valmiina"

Ratkaisematon tapaus Suomi torstaina 29.9. kello 21 TV5-kanavalla. 

29.09.2022 00:00 | Teksti: Jasmin Vainio | Kuvat: Atte Kajova

Seuraa meitä somessa