fbq
TVHumoristinen Jääkiekkounelmia-dokumentti nyt tv:ssä – Antero Mertaranta selostaa
Humoristinen Jääkiekkounelmia-dokumentti nyt tv:ssä – Antero Mertaranta selostaa

Dokumenttielokuva sai ensi-iltansa elokuvateattereissa helmikuussa 2022. Nyt se nähdään TV2:lla 28.5. ja on katsottavissa myös Yle Areenassa. 

Riemu omista Pyeongchangin talviolympialaisista vaihtuu nopeasti kauhuksi kisaisäntien tajutessa, että heillä on vain viisi vuotta aikaa raapia jalkeille joukkue, joka ei nolaa koko kansakuntaa. Maa, jossa kasvojen menettäminen on pahempaa kuin itse kuolema, tulee saamaan vastaansa jääkiekon mahtimaita. 

Korean jääkiekkoliittoa johtava Hyundai-perheen biljonäärivesa käärii hihansa, kun tieto Olympialaisista saapuu. Ensitöikseen hän ostaa Kiekko-Vantaan ja lähettää pelaajat oppiin Suomeen. 

Lue myös: Jääkiekon maailmanmestaruus ratkeaa viikonloppuna – tästä näet kisa-aikataulun, selostajat ja ohjeisohjelman

hockey dreams

Kalervo Kummola junailee aurinkokuningas Juhani Tammisen valmentajaehdokkaaksi Korean maajoukkueelle. Erikoisten käänteiden jälkeen maajoukkueen peräsimeen maanitellaan Stanley Cup -voittaja Jim Paek, joka on syntynyt Koreassa.

Pohjoisamerikkalaistunut Jim päättää kunnioittaa edesmenneen isänsä muistoa ja ottaa mahdottomalta tuntuvan haasteen vastaan. Maan eriskummallinen kiekkoyhteisö ei tee elämää kuitenkaan helpoksi Jimille. 

Soppaan lusikkansa lyö myös Kansainvälinen jääkiekkoliitto, joka René Faselin johdolla haluaa promota lajia Aasiassa ja on huolissaan rökäletappioista lajin jättiläisiä vastaan.

Elokuvan kertojana toimii selostajalegenda Antero Mertaranta.

Lue myös: Antero Mertaranta paljastaa Leijonien ikimuistoisimman MM-kullan: ”Suomalaisen urheiluhistorian kovin suoritus”

Tilaa Katso-lehti kotiisi tästä!

28.05.2022 12:15 | Teksti: Anuliina Liukkonen | Kuvat: Yle

Seuraa meitä somessa