fbq
TVC Moren kiekkoasiantuntijat harvinaisen yksimielisiä: Suomi voittaa MM-kotikisoissa kultaa!
C Moren kiekkoasiantuntijat harvinaisen yksimielisiä: Suomi voittaa MM-kotikisoissa kultaa!

Vähintään puoli valtakuntaa menee Leijonista sekaisin, kun lätkän MM-kotikisat käynnistyivät 13. toukokuuta.

MTV3:lta tulevat kaikki Suomen pelit, välierät ja mitaliottelut. Muut pelit näkyvät C Moren kanavilla ja suoratoistopalvelussa, joista tulee paljon muutakin MM-ohjelmaa, esimerkiksi jokaisena Suomen pelipäivänä Joonas Nordmanin ja Viivi Pumpasen juontamat MM-etkot. 

Lue myös: Jääkiekon MM-kisat alkavat – katso otteluaikataulu ja tv:n muu kiekko-ohjelmisto

C Moren kiekkoasiantuntijat ovat tosissaan sitä mieltä, että Suomelle kelpaa vain kulta – ja heidän mielestään sitä on myös luvassa.

– Kyllä sen voi ääneen sanoa, että Suomi on ehdoton ennakkosuosikki. Leijonat lähtee nykyään arvoturnauksiin vain menestymään. Tällaista tilannetta on odotettu, ja tästä tilanteesta pitää myös osata nauttia, kiekkovalmentaja Karri Kivi myhäilee Katsolle.

– Omalla pelaamisellaan Suomi on pykälän edellä muita maajoukkueita, toinen asiantuntijatiimin huippuvalmentaja Lauri Marjamäki nyökkää.

Leijonien uusi kotiluola

Nöyristelyn aikakausi on siis ohi, eikä hävetä tarvitse kaukaloiden ulkopuolellakaan. Suomi pelaa kaikki ottelunsa Tampereen tuliterässä kruununjalokivessä, maailman moderneimmaksi monitoimihalliksi mainostetussa Nokia-areenassa.

– On todella hienoa, että kisat pelataan Suomessa ja Tampereella. Uusi halli on niin kaupungin keskustassa, että saadaan varmasti kunnon karnevaalitunnelma. Varmasti hieno turnaus tulossa, NHL-miljonääri ja leijonien ex-supertähti Olli Jokinen fiilistelee.

Oulun Kärppiä koutsaava Lauri ”Late” Marjamäki hehkuttaa estoitta Leijonien uutta kotiluolaa.

– Olen tamperelaisena tosi ylpeä, että meillä on tuollainen maailmanluokan halli. Siellä on tullut nähtyä jokunen peli katsomossakin ja muutama aitiossa. Tunnelma on kyllä ihan pirun hyvä!

Lue myös: Olli Jokinen haluaa nostaa esiin yhden erityisen asian tulevissa jääkiekon MM-kisoissa: "Se osa-alue on päässyt pahasti unohtumaan"

olli jokinen

Herääkö Tshekki horroksesta?

Mitään paraatimarssia suihkulähteen kultajuhliin ei ole kuitenkaan luvassa. Ennakkosuosikin asema on osattava käsitellä oikein, ja ne muutkin kiekkomaat olisi voitettava. C Moren asiantuntijat mainitsevat monia pirullisia Suomen haastajia.

– Henkilökohtaisesti odotan isoa turnausta Kanadalta ja USA:lta. Uskon, että heillä on jalkeilla laadukkaammat joukkueet kuin olympialaisissa. Sieltä on aika NHL-pitoiset porukat tulossa, Olli Jokinen varoittelee.

Juuri Kanada kaatoi vuosi sitten Leijonat MM-finaalissa. Marjamäki ja Kivi uskovat silti Keski-Euroopan jättiläisen Tshekin heräävän vihdoin horroksestaan.

– Heillä on ollut aina hyvät pelaajat, mutta pikkaisen huono pelikuri. Nyt siellä on päävalmentajana Kari Jalonen, ja Kalle Kaskinen avustaa. Uskon heidän löytävän tasapainon. Odotamme heiltä huipputurnausta.

Yhteisöllinen Leijonat

Kultaa ja kunniaakin enemmän kokeneita kiekkomiehiä lämmittää Leijonien aikaansaama yhteisöllisyys suomalaisissa. Kävi kisoissa sitten niin tai näin, varmaa on, ettei puheenaiheista ole pulaa toukokuun loppuun asti.

– On niin hienoa nähdä Leijonien ympärillä vallitseva yhteenkuuluvuus. Varsinkin, kun perheet tulevat peleihin, ja pienillä lapsilla on isot pelipaidat päällään. Hyvä, että nilkat näkyvät! Kyllä se on hienoimpia juttuja kotikisoissa, Karri Kivi nieleskelee.

– Tampereella on tällä hetkellä kauhea kiekkobuumi käynnissä. Uskon, että sen kahden ja puolen viikon aikana ihmisiä on ihan hirveästi liikenteessä ja halli aivan täynnä. Ja Suomi on vielä ennakkosuosikki! On kyllä herkulliset asetelmat, Marjamäki myhäilee.

Tilaa Katso-lehti kotiisi tästä!

Teksti: Eetu Ampuja | Kuvat: C More