fbq
TVArktisen retkikunnan matkanjohtaja Patrick Degerman keksi ohjelmaidean ilmastonmuutoksesta: ”Koko termi on monelle kirosana”
Arktisen retkikunnan matkanjohtaja Patrick Degerman keksi ohjelmaidean ilmastonmuutoksesta: ”Koko termi on monelle kirosana”

TV5:n uutuussarjassa Arktinen retkikunta kuusi tunnettua suomalaista matkustaa Grönlantiin, jossa he näkevät ja kokevat ilmastonmuutoksen vaikutukset omakohtaisesti. Kokenut löytöretkeilijä ja vuorikiipeilijä Patrick ”Pata” Degerman paitsi toimii ohjelman matkanjohtajana Grönlannissa, on myös ohjelmaidean isä.

Patrick painottaa, että seikkailua tärkeämpänä ohjelman keskiössä on sen tärkeä sanoma eli ilmastonmuutosta vastaan taisteleminen. Viemällä julkkisten retkikunta ja tv-katsojat Grönlantiin nähdään, millä musertavalla vauhdilla lämpeneminen edistyy.

– Aloin miettiä, miten voisin tuoda ilmastonmuutosta kunnolla suomalaiseen keskusteluun. Koko termi on monelle kirosana, eikä sitä haluta edes ajatella, Patrick pohtii.

– Mutta entä jos me veisimme Grönlantiin Roni Bäckin kaltaisia tyyppejä, joilla on paljon faneja Suomessa? He voisivat omilla fiiliksillään ja tyylillään välittää tietoa ilmastonmuutoksesta lukuisille seuraajilleen. Ronistakin tuli selvästi niin sanottu aktiivinen aktivisti, joka ahkerasti kertoo siitä, mitä on nähnyt matkallamme.

Ronin ja Patrickin lisäksi retkikunnan jäseniä sarjassa ovat Ina Mikkola, Sauli Koskinen, Kaisa Mäkäräinen, Katja Ståhl ja Markku "Mato" Valtonen.

Lue myös: Arktinen retkikunta -osallistuja Katja Ståhl on tyytyväinen nykyelämäänsä – ”Vähemmän töitä, enemmän rahaa”

Arktinen retkikunta TV5 ja discovery+ keskiviikkoisin.

Arktinen retkikunta
 

25.01.2023 15:15 | Teksti: Toni Keränen | Kuvat: Timo Korhonen

Seuraa meitä somessa