fbq
SuoratoistoViikon suoratoistovinkit: Ina Mikkolan kohusarja saa toisen tuotantokauden
Viikon suoratoistovinkit: Ina Mikkolan kohusarja saa toisen tuotantokauden

Syvään päätyyn

Yle Areena MA

Toimittaja-ohjaaja Ina Mikkola huomasi koronapandemian myötä, kuinka paljon salaliittoteorioihin uskominen haastoi ihmissuhteita. Mikkola alkoi pohtia, mikä saa ystävyyden pysymään kasassa erilaisista maailmankuvista huolimatta ja millaista kitkaa se voi aiheuttaa.

Jo Mikkolan Syvään päätyyn -sarjan avauskausi herätti laajaa huomiota, kun se julkaistiin viime syksynä. Siinä seurattiin vaihtoehtohoitojen ja psykedeelien puolesta liputtavan Anu Hämäläisen ja tämän toimista huolestuneen Juha Kulmalan ystävyyttä.

Lue myös: Ina Mikkola huomasi, kuinka salaliittoteoriat vaikuttavat ihmissuhteisiin – syntyi dokumentti, jossa Anu kohtaa sitkeän "demonin"

Nyt ilmestyvä toinen kausi seuraa Leoa ja Mikkoa, joiden ystävyys ajautuu välirikkoon. Nuoret miehet tutustuivat laitoksessa ja ovat siitä lähtien olleet kuin veljekset. Toista tuetaan vuorotellen vaikeissa paikoissa ja arjessa jaetaan yhteinen rap-harrastus.

Koronapandemian myötä Mikko sukelsi salaliittoteorioiden maailmaan, ja pian puheissa alkoivat toistua valtaeliitti, rokotekriittisyys ja kryptovaluutta. Leo kyseenalaisti ystävän muuttuneen maailmankuvan, josta seurasi sanaharkka ja välien katkeaminen.

Kolmiosaisen kauden edetessä nähdään, saavatko Leo ja Mikko riitansa sovittua. Mikkola selvittelee, kuinka paljon erilaisuutta ystävyys kestää.

Lue myös: Ina Mikkolan inhokkihahmo Game of Thronesissa oli monen suosikki – arvaatko kuka?

Veljekset ajavat vanhuksen päälle

Tukalat paikat

BritBox/C More KE

Tukalat paikat

Tukalat paikat on mustan huumorin rikoskomediasarja veljeksistä Maxista ja Jakesta, jotka tappavat Walter-nimisen vanhuksen ajamalla vahingossa tämän päälle. Veljekset onnistuvat peittämään jälkensä, mutta syyllisyys ei jätä heitä rauhaan, etenkin kun naapurit ja vainajan läheiset alkavat epäillä tapausta.

Myös yksityisetsivä lähtee tutkimaan tapausta. Kaiken lisäksi Jake ajautuu suhteeseen Walterin veljentyttären Angien kanssa. Sarjan pääosissa nähdään Mark Bonnar (Line of Duty, Unforgotten) ja Jamie Sives (Crime). BritBoxiin tulee nyt sarjan neliosainen avauskausi, joka on vuodelta 2019. Kaksi vuotta myöhemmin valmistunut toinenkin kausi on luvassa jossain vaiheessa.

Nörttikaksikko haluaa piireihin

Abibussi

Areena TO

Abibussi

Abibussi on norjalainen komediasarja kahdesta nörtistä lukiolaisesta, jotka haluavat päästä koulun suosituimpien oppilaiden joukkoon. Eigilin ja Vipin koulussa abiturientit rakentelevat itselleen niin sanottuja abibusseja, eikä kuka tahansa pääse ihailtuimpien oppilaiden ajoneuvoihin. Sitten A-jengin bussista aukeaa kaksi paikkaa, ja Egil ja Vip päättävät, että on heidän aikansa loistaa. Heidän on saatava itselleen paikat bussista.

Molempien ystävyyssuhteet, todistukset ja tulevaisuuden suunnitelmat asetetaan vaakalaudalle, kun pettäminen, kiristys ja valheet reunustavat vaivalloista matkaa kohti parempia piirejä. Sarjassa on kuusi osaa, ja se on valmistunut vuonna 2022. Pääosissa Eigilinä ja Vipinä nähdään Philip Helgar ja Turab Awan.

Ystävykset vaihtavat asuntojaan

Teille vai meille

Netflix PE 10.2.

Teille vai meille

Debbie asuu poikansa kanssa Los Angelesissa ja etsii elämäänsä rutiineja ja turvaa. Hänen paras ystävänsä, New Yorkissa asuva Peter sen sijaan hakee elämäänsä seikkailuja ja muutosta. Sitten ystävykset vaihtavat asuntojaan viikoksi. He huomaavat, etteivät asiat, joita he luulevat haluavansa olekaan välttämättä asioita, joita he oikeasti kaipaavat.

Romanttisen komedian pääparin muodostavat Reese Witherspoon ja Ashton Kutcher. Uutuuselokuva on Netflixin omaa tuotantoa. Kutcheria nähdään vierailemassa myös Netflixinuudessa 90’s Show -komediasarjassa.

Lontoo kutsuu Barbaraa

Funny Woman

SkyShowtime PE 10.2.

Funny Woman

Svengaava 1960-luku on täydessä vauhdissa. Barbara Parker on juuri kruunattu Miss Blackpooliksi, mutta hän haluaa elämältä enemmän kuin vain rantakaupungin kauneuskuningattaren tittelin. Hän haluaa olla joku. Lontoon kirkkaat valot kutsuvat, ja määrätietoinen Barbara lähtee selvittämään, kuka tuo joku on.

SkyShowtimen uudessa alkuperäiskomediasarjassa Barbaraa näyttelee Gemma Arterton. Hän on tullut tunnetuksi muun muassa elokuvista 007 Quantum of Solace, Hannu ja Kerttu: Noitajahti ja The King’s Man. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Tom Bateman ja Rupert Everett.

05.02.2023 10:15 | Teksti: Toni Keränen | Kuvat: Yle, Cmore, Netflix ja SkyShowtime

Seuraa meitä somessa