fbq
SuoratoistoTuottaja paljastaa, miksi uuteen Ensitreffit alttarilla -ohjelmaan otettiin realityjulkkiksia: ”Tuotanto vaatii erityistä heittäytymiskykyä”
Tuottaja paljastaa, miksi uuteen Ensitreffit alttarilla -ohjelmaan otettiin realityjulkkiksia: ”Tuotanto vaatii erityistä heittäytymiskykyä”

MTV Katsomossa 28.11. alkava Ensitreffit alttarilla 2.0. on varsin erilainen kuin vanha tuttu Ensitreffit alttarilla -ohjelma.

Parit kohtaavat uudessa versiossa toisensa ensimmäistä kertaa alttarilla, mutta he muuttavat toisten parien kanssa samaan kerrostaloon. He tapaavat toisiaan ja asiantuntijoita säännöllisesti rakkauskorjaamoissa, joissa pureudutaan suhteiden ongelmakohtiin.

Toisin kuin Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa on totuttu näkemään, uudessa versiossa parit eivät avioidu oikeasti, vaikka hääjuhlat järjestetäänkin. Syynä on kansainvälinen formaatti, jonka vaatimuksia Suomessakin noudatetaan.

– Tähän tuotannon rakenteeseen juridinen avioliitto ei kuulu, ja noudatimme muista maista tuttua kaavaa. Sitoutumisen astetta pidetään kuitenkin yhtä merkittävänä, ja osallistujat sitoutuvat parisuhteeseen avioliittoa vastaavalla vakavuudella, Ensitreffit alttarilla 2.0. -ohjelman vastaava tuottaja Jasmi Kuusisto MTV:ltä perustelee.

Silti ohjelmassa nähdään hääseremoniat, joissa on mukana kaikki hääjuhliin kuuluvat elementit.

– Hääjuhlat kuuluvat ohjelmaformaattiin, ja ne ovat parisuhteeseen sitoutumisen kannalta merkittävä osa, kun suhde tuntemattoman kanssa virallistetaan läheisten edessä. Hääpäivään liittyvä seremonia ja sen ikimuistoisuus kuuluvat olennaisina osina parien yhteisiin matkoihin, Kuusisto sanoo.

Lue myös: Ensitreffit alttarilla uudistuu − kaikki parit asuvat samassa talossa

enskari
Uutuussarjan asiantuntijoina nähdään seksuaaliterapeutti Essi Vauras ja parisuhdeterapeutti Heikki Harju

Asiantuntijoiden rooli on ohjelmassa erilainen kuin Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa yleensä. Parit tapaavat heidät rakkauskorjaamoissa, mutta niiden ulkopuolella he eivät ole pareihin yhteydessä.

– Kuvausten ulkopuolella osallistujia tukee tuotannon psykologi. Tämä malli on tuttua ulkomailla tuotetuista vastaavista versioista.

2.0.-versioon on valittu mukaan profiililtaan hieman erilaisia ihmisiä kuin emo-ohjelmassa. Mukana on useista eri rakkausrealityohjelmista tuttuja kasvoja, esimerkiksi Temptation Islandista, Paratiisihotellista ja Ex on the beachista.

Lue myös: Yllätysosallistuja Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa - puolisoaan pettänyt TIS-Jape etsii nyt seikkailunhaluista naista

Kuusiston mukaan osallistujien kriteereistä tärkeimmät ovat molemmissa ohjelmissa samat, eli palava halu löytää loppuelämän rakkaus ja rohkeus heittäytyä täysin uudenlaiseen matkaan.

Hän kuitenkin myöntää, ettei uutuusohjelmaan haettu täysin samantyyppisiä ihmisiä.

– Hakuvaiheessa tiedostimme, että tämä tuotantomalli vaatii osallistuvilta persoonilta erityistä heittäytymiskykyä, ja se saattanee olla yhdistävänä tekijänä (rakkausrealityihin). Olemme varmistuneet siitä, että osallistujat ovat mukana omina itsenään ja heille on löytynyt yhteensopivat kumppanit. Parien muodostuminen on ohjelmassa tärkeimpänä tavoitteena, hän muistuttaa.

Ensitreffit alttarilla 2.0. MTV Katsomossa 28.11. alkaen.
 

Juttua korjattu 21.11.2022 klo 9.11 Jasmi Kuusiston nimi korjattu Kuuselasta.

18.11.2022 14:15 | Teksti: Anuliina Liukkonen | Kuvat: MTV

Seuraa meitä somessa