fbq
SuoratoistoTop Gear -tähdet ovat järkyttyneitä  Suomen tiukoista nopeusrajoituksista – yksi asia ihmetyttää sakottamisessa
Top Gear -tähdet ovat järkyttyneitä Suomen tiukoista nopeusrajoituksista – yksi asia ihmetyttää sakottamisessa

Alkuperäiset Top Gear -tähdet vierailivat viime kevättalvella Suomen lapissa, kun he kuvasit Grand Tourin -erikoisjaksoa. Richard Hammondin, James Mayn ja Jeremy Clarksonin matka alkoi Norjasta, ja se päättyi Ruotsin kautta Suomen Lappiin. 

Tähdet päätyivät esimerkiksi Leville, jonka laskettelurinteessä he viettivät yönsä. 

Lue lisää: Top Gear -tähdet eksyivät Leville – heräsivät keskellä punaista rinnettä

Perjantaina 16.9. Amazon Prime Videoon ilmestyneen jakson lopussa kolmikko koettelee Suomen nopeusrajoituksia ajamalla jäätä pitkin ralliautoillaan. 

Richard valistaa tovereitaan Suomen nopeusrajoituksista.

– Täällä ollaan huomattavasti tiukempia ylinopeuden suhteen. Ei tarkisteta vain ajoneuvoveroa, vaan tarkistetaan tulot ja sakotetaan sen mukaisesti. Suomalainen makkaramoguli sai 116 000 punnan sakot, kun ajoi 80 km/h 40 km/h. he ottavat sen tosissaan.

 Seurue pelkää myöhästyvänsä lennolta, joka lähtee 160 kilometriä heidän olinpaikastaan. Jeremy ehdottaa, josko he ajaisivat järven jäätä pitkin, joissa ei nopeusrajoitukset heidän mukaansa vaikuta. He kurvaavat autoillaan järvelle, jonka rannalla koreilee kyltti, jossa lukee suomenkielellä ”pääsy kielletty”. 

Richard, James ja Jeremy kurvailevat innosta soikeana jäällä, kunnes tapahtuu jotain odottamatonta. 

– James meni jään läpi, Jeremy toteaa järkyttyneenä Jamesin auton vajotessa jäihin. 

21.09.2022 17:15 | Teksti: Jasmin Vainio | Kuvat: Amazon Prime Video

Seuraa meitä somessa