fbq
SuoratoistoSuoratoistovinkit: Nainen näyttelee norjalaista suurmiestä – kriitikoilta ristiriitainen vastaanotto
Suoratoistovinkit: Nainen näyttelee norjalaista suurmiestä – kriitikoilta ristiriitainen vastaanotto

Munch

Elisa Viihde Viaplay PE 24.3.

Vuosina 1863–1944 elänyttä taidemaalaria Edvard Munchia pidetään yhtenä Norjan kuuluisimmista taiteilijoista muun muassa säveltäjä Edvard Griegin ja kirjailija Henrik Ibsenin rinnalla. Hänen tunnetuimpiin teoksiinsa kuuluvat muun muassa Huuto ja Sairas lapsi. Monen muun taiteen suurhenkilön tavoin Munchkin joutui silti elinaikanaan taistelemaan arvostuksesta välillä hurjastikin.

Elisa Viihde Viaplayn alkuperäiselokuva Munch on Henrik Martin Dahlsbakkenin ohjaama kuvaus taitelijan vaiheista. Elokuvassa nähdään hänen rakastumisensa nuorena naimisissa olevaan naiseen, hänen ensimmäisen kansainvälisen näyttelynsä aiheuttaman kaaoksen jälkeinen romahdus, ajanjakso Kööpenhaminan parantolassa ja hänen myöhemmät päivänsä, jolloin Munch yrittää pelastaa maalauksensa toisen maailmansodan aikana.

Munch

Elokuva ei silti etene kronologisessti vaan on jaettu temaattisiin osiin. Nimihenkilöä myös esittää kaikkiaan neljä näyttelijää: Alfred Ekker Strande, Mattis Herman Nyquist, Ola G. Furuseth ja Anne Krigsvoll.

Naispuolisen Krigsvollin valintaa näyttelemään 80-vuotiasta Muchia on tähän mennessä ilmestyneissä arvioissa sekä ylistetty että kritisoitu. Esimerkiksi Cineuropa-sivuston Davide Abbatescianni ei ollut ratkaisusta vakuuttunut helmikuussa julkaistussa arvostelussaan.

Pääroolin näyttelijöistä suomalaisille tutuin lienee juuri Krigsvoll. Hän on ollut mukana muun muassa elokuvassa Naisia liian suurissa miestenpaidoissa (2015) ja Steven Van Zandtin tähdittämässä LIlyhammer-sarjassa.

Teräsmies saa armottoman vihollisen

Superman & Lois – kausi 3

HBO Max

Superman

Supersankarisarjan kolmas kausi alkoi HBO Max -palvelussa jo torstaina 16. maaliskuuta. Tarinassa on kulunut muutama viikko siitä, kun Teräsmies löi Ally Allstonin.
Teräsmies, siviiliminältään Clark Kent (Tyler Hoechlin) ja hänen rakkaansa Lois Lane (Elizabeth Tulloch) työskentelevät nyt yhdessä Smallville Gazettessa ja nauttivat elämästään pikkukaupungissa. Pariskunnan tasapaino kuitenkin järkkyy salaisen operaation paljastaessa tappavan vihollisen, joka uhkaa muuttaa Kentin perheen ikuisiksi ajoiksi.

Teräsmies siirtäisi vaikka vuoria perheensä vuoksi. Uuden, armottoman vihollisen kohdalla edes se ei välttämättä riitä.  

David johti seuraajansa tuhoon

Wacon lopun ajat

Netflix KE

Wacon loput ajat

Daavidin oksa oli yhdysvaltalainen uskonnollinen lahko, joka perustettiin vuonna 1929. Vernon Howell liittyi liikkeeseen vuonna 1981 ja eteni nopeasti keskeisiin tehtäviin. Vuonna 1990 hän otti kultin johtoaseman ja muutti nimensä David Koreshiksi.

Samoihin aikoihin Koreshin johtamaa liikettä alettiin epäillä lasten hyväksikäytöstä ja laittomista aseista. USA:n oikeusministeriön ATF-virasto yritti tehdä Daavidin oksan tiloihin Teksasin Wacossa kotietsinnän, mutta se epäonnistui.

Lopulta FBI otti johdettavakseen operaation, joka kuitenkin päättyi 51 päivän piirityksen jälkeen valtavaan tragediaan. Netflixin kolmiosainen dokumentti käy läpi Wacon lopun aikojen tapahtumia.

Sienna haluaa kostaa petturimiehelle

Perfect Addiction

Prime Video PE 24.3.

Perfect addiction

Sienna Lane (Kiana Madeira) luulee saaneensa elämänsä raiteilleen. Hänellä on mukava asunto, unelmatyö UFC-valmentajana ja hän on löytänyt elämänsä rakkauden Jaxin (Matthew Noszka). Sienna on valmentanut Jaxin vapaaottelusarjan hallitsevaksi mestariksi.

Pariskunta näyttää olevan murtumaton yhdessä, ja kaikki tuntuu täydelliseltä, kunnes Sienna saa Jaxin kiinni pettämisestä oman sisarensa kanssa. Sienna kohtaa äärimmäinen petoksen ihmisiltä, joita hän eniten rakasti. Pian hän huomaa olevansa kuilun reunalla: ei asuinpaikkaa, ei rahaa eikä perhettä.

Päällimmäisinä tunteinaan vain puhdas raivo ja kostonhimo hän aikoo lyödä Jaxia sinne, mihin häntä eniten sattuu – missä muuallakaan kuin vapaaottelukehässä. Perfect Addiction on Prime Video -palvelun uunituore alkuperäiselokuva.

Matkakohteena on nyt Thaimaa

The Real Housewives Ultimate Girls Trip – kausi 3

C More PE 24.3.

The Real Housewives Ultimate Girls Trip

C Moren tosi-tv-sarjassa The Real Housewivesien tutut seurapiirileidit lähtevät joukolla lomamatkalle. Nyt alkavalla kolmannella tuotantokaudella matkakohteena on Thaimaa. Mukana ovat Candiace Dillard Bassett ja Gizelle Bryant The Real Housewives of Potomacista, Alexia Nepola ja Marysol Patton The Real Housewives of Miamista, Heather Gay ja Whitney Rose The Real Housewives of Salt Lake Citysta, Leah McSweeney The Real Housewives of New Yorkista ja Porsha Williams The Real Housewives of Atlantasta.

Naiset käyvät lomamatkallaan hemmotteluhoidoissa, tutustuvat paikalliseen kulttuuriin ja makuihin, nauttivat hulppeista veneretkistä ja juhlivat Thaimaan kuumassa yöelämässä.

Loman aikana myös paikallinen sairaala tulee tutuksi yhdelle rouvista.

 

Artikkeliin liittyvät aiheet:
19.03.2023 13:30 | Teksti: Toni Keränen | Kuvat: Elisa Viihde Viaplay, HBO, Netflix, Prime Video, MTV

Seuraa meitä somessa