fbq
SuoratoistoOnko AJ Annilan ensimmäinen suomalainen HBO Max -sarja vaarassa? Suoratoistojätti lopettaa tv-tuotannot Pohjoismaissa
Onko AJ Annilan ensimmäinen suomalainen HBO Max -sarja vaarassa? Suoratoistojätti lopettaa tv-tuotannot Pohjoismaissa

Lokakuussa 2021 julkaistiin tieto, että HBO Max on tilannut ensimmäisen suomalaisen televisiosarjansa. Tämän vuoden helmikuussa puolestaan uutisoitiin, että kyseisen ID-nimisen sarjan ohjaa AJ Annila (Sauna, Ikitie).

Helsinki-filmin tuottaman sarjan ovat luoneet Aleksi Bardy ja Mia Ylönen.

Lue lisää: Ensimmäinen suomalainen HBO Max -sarja lupailee suuria

ID Aleksi Bardy Mia Ylönen
Aleksi Bardy ja Mia Ylönen.

 

Nyt HBO:n omistava Warner Media on kuitenkin kertonut shokkiuutisen, että HBO Max lopettaa kaikkien pohjoismaisten, keskieurooppalaisten ja turkkilaisten alkuperäissarjojen tuottamisen. Taustalla on Warner Median ja toisen mediajätin Discoveryn meneillään oleva yhdistyminen. Se on aiheuttanut noin kolmen miljardin euron säästöt.

Asiasta uutisoineen Helsingin Sanomien mukaan ID:n kuvaukset ovat kuitenkin ehtineet alkaa ja tuotanto jatkuu yhä. Warner Media onkin tiedottanut muun muassa tv- ja elokuva-alan uutissivustolle Varietylle, että kaikki jo aloitetut tuotannot viedään loppuun, mutta uusia tilauksia ei ole luvassa nimenomaisesti Pohjoismaista, Keski-Euroopasta ja Turkista.

Myös jo valmiita HBO Max -sarjoja, kuten ruotsalaiset Lust ja Gösta sekä Krista Kososen tähdittämä norjalainen tieteissarja Beforeigners, on nyt jo vedetty ainakin väliaikaisesti pois HBO Maxista. Warnerin kertoman mukaan se saattaa myydä joitain HBO Max -sarjojaan muille kanaville tai suoratoistopalveluille.

Lue lisää: Krista Kososen tähdittämä norjalaissarja Beforeigners jatkuu: ”Pääni sisällä oli täyspaniikki”

Beforeigners
Myös jo valmiita HBO Max -sarjoja, kuten ruotsalaiset Lust ja Gösta sekä Krista Kososen tähdittämä norjalainen tieteissarja Beforeigners, on nyt jo vedetty ainakin väliaikaisesti pois HBO Maxista.


 

05.07.2022 14:15 | Teksti: Toni Keränen | Kuvat: HBO Max

Seuraa meitä somessa