fbq
SuoratoistoNäkökulma: The Walking Deadin tunteikas päätösjakso onkin ehkä vasta alku
Näkökulma: The Walking Deadin tunteikas päätösjakso onkin ehkä vasta alku

Vuonna 2010 alkanut selviytymiskauhusarja The Walking Dead tallusteli sunnuntaina tiensä päähän, kun Disney+:lla julkaistiin sarjan päätösjakso. Kun 11 tuotantokautta elänyt sarja päättyy 177. jaksossa suunnitellusti, niin siinä on suuren urheilujuhlan tuntua.

Pakko tosin myöntää, että odotukseni finaalijaksolle eivät olleet suuret, koska nihilistinen, itseään toistava sarja alkoi vuosien varrella lähinnä jurppia meikäläistä. Jokin sai kuitenkin kahlaamaan sarjan uskollisesti loppuun.

Kiitos, Negan


Se jokin saattaa olla hyvinkin Jeffrey Dean Morgan ja hänen esittämä hahmonsa Negan. Negan tuli mukaan sarjaan ultimaattisena pahiksena, joka sarjan ehkä ikimuistoisimmassa ja vastenmielisimmässä kohtauksessa nuiji pesäpallomailalla osan sankareista hengiltä. Niin ällöttävä kuin hahmo olikin, Jeffrey Dean Morganin karisma on kiistämätön. Niinpä myöhemmin kävikin niin, että Neganista kehittyi yksi sarjan sankareista! Sarjan finaalijakson koskettavimmat hetket ovat ne, kun Negan katuu aidosti tekojaan erään brutaalisti murhaamansa hahmon leskelle. En muista koskaan nähneeni leffaa tai sarjaa, jossa näin paha hahmo muuttuu näin selkeästi hyvikseksi!

Jeffrey Dean Morgan.
Katumuksen ja anteeksiantamisen tematiikan kautta The Walking Deadiin loppua kohden tulleet valoisammat sävyt tulivat muutenkin tarpeeseen, sillä lakkasin jo monta tuotantokautta sitten välittämästä sarjan katkerista, vainoharhaisista ja kyynisistä ”sankareista”, jotka puolestani olisivat kaikki joutaneet zombien pikaruoaksi. Ja jokainen käsikirjoittaja tietää, että kun katsoja lakkaa välittämästä sankareiden kohtalosta, niin jotain on mennyt pahasti pieleen.

Lue myös: Media-alan jättikaupat näkyvät nyt suoratoistopalveluissa – The Walking Dead jatkaa uudessa osoitteessa

Neljä jatkosarjaa vireillä

Sarjan finaalijaksoon on joka tapauksessa rakennettu tunteikas ja toiveikas tunnelma. Jopa sarjasta jo aiemmin poistuneet sankarihahmot Rick ja Michonne tekevät paluun. Kirjoittamani perusteella voisi tietenkin ajatella, että nämä korjausliikkeet tulevat aivan liian myöhään.

Vaan asia ei ole niin. Sarjan finaalijakso nimittäin pohjustaa samalla tulevia uusia Walking Dead -spin-off -sarjoja, joita on tiettävästi suunnitteilla ainakin neljä jo kahden olemassa olevan lisäksi! Kävelevien kuolleiden askellus ei siis tule tähän loppumaan.

Lue myös: The Walking Deadin viimeinen kausi julkaistiin – suomalaisfanit saivat nimetä suosikkihahmonsa

24.11.2022 15:15 | Teksti: Atte Alhainen | Kuvat: Fox

Seuraa meitä somessa