fbq
SuoratoistoMikko Leppilammelle pääosa dopingskandaalista kertovassa uutuussarjassa Lahti 2001
Mikko Leppilammelle pääosa dopingskandaalista kertovassa uutuussarjassa Lahti 2001

Vuonna 2023 Ruudussa nähtävä tv-sarja Lahti 2001 kertoo ikimuistoisesta dopingskandaalista. Kuusiosaisen draamasarjan ohjaavat Lauri Nurkse ja Riku Suokas, ja sen pääosassa nähdään Mikko Leppilampi.  

Kuuden suomalaisen huippuhiihtäjän dopingkäry Lahden MM-kisoissa vuonna 2001 on Suomen urheiluhistorian suurin skandaali. Ruudun uudessa Lahti 2001 -alkuperäissarjassa pureudutaan kipeään aiheeseen draaman keinoin – mitä tapahtui ja miksi?

Sarjan pääosassa nähdään Mikko Leppilampi, joka esittää fiktiivistä urheilutoimittajaa. Lahdessa asuvalla miehellä on taustallaan epäonnistunut hiihtoura, ja sen johdosta hän alkaa tutkia mielenkiinnolla Lahden tapahtumia. Sarjassa nähdään myös lukuisia oikeisiin henkilöihin perustuvia hahmoja, joita esittävät Suomen eturivin näyttelijät. Sarjan juoni kulkee useassa aikatasossa, mutta päähuomio on vuoden 2001 tapahtumissa Lahden MM-kisojen ympärillä.

Lue myös: Mikko Leppilampi paljastaa podcastissa: Hautalehto-sarja saa jatkoa

Sarjan ohjaa myös Koskinen-draamasarjan ohjannut Lauri Nurkse.

 – Ohjaajana rakastan tarinoita ihmisistä ja heidän vaikeista valinnoistaan. Tarve saada hyväksyntää muilta ja kokea yhteenkuuluvuutta voi ajaa ihmisen tekemään kyseenalaisia ratkaisuja, joilla on kauaskantoiset seuraukset. Lahti 2001 -sarjassa pääsemme tutustumaan hahmoihin elämänsä huipulla ja syvyyksissä. Haluan viedä katsojat ikonisten tapahtumien lähelle pohtimaan ja kokemaan riemua, hämmennystä, häpeää ja hyväksyntää sekä lopulta ymmärrystä. Yhteenkuuluvuuden tarve on meille primitiivinen, lauman ulkopuolelle sulkeminen on tuomioista pelätyin, Nurkse sanoo Nelosen tiedotteessa.

–  Vaikka Lahti 2001 -sarja pohjautuu tositapahtumiin, kyseessä on fiktiivinen tarina. Lahden 2001 MM-hiihtojen dramaattiset käänteet koskettivat jokaista suomalaista ja uskomme, että nyt on oikea aika käsitellä niitä tv-draaman keinoin. Sarja pakottaa meidät vaikeiden asioiden äärelle, mutta uskomme, että se tarjoaa mahdollisuuden ymmärtää eri toimijoita aiempaa paremmin. Pyrimme kuulemaan kaikkia asianosaisia henkilöitä nyt käsikirjoitusprosessin aikana, sarjan vastaava tuottaja Eero Hietala Take Two Studiosilta toteaa. 

Artikkeliin liittyvät aiheet:
11.05.2022 15:15 | Teksti: Jasmin Vainio | Kuvat: Atte Kajova

Seuraa meitä somessa