fbq
SuoratoistoMaria Sid ja Aikuiset-sarjan Elias Salonen näyttelevät äitiä ja poikaa Musta valo -uutuussarjassa – ”Tarina menee heti tunteiden syvään päätyyn”
Maria Sid ja Aikuiset-sarjan Elias Salonen näyttelevät äitiä ja poikaa Musta valo -uutuussarjassa – ”Tarina menee heti tunteiden syvään päätyyn”

Maria Sid esittää C Morella 8. joulukuuta alkavassa Musta valo -jännityssarjassa poliisin rikostutkijaa Anna Vallia. Hän saa tutkittavakseen Tommi Korpelan näyttelemän rikollispomon Lefa Halmeen Jape-pojan katoamisen. Lefa sattuu myös olemaan Annan entinen rakastettu.

Sitten katoamistutkimukset saavat traagisen käänteen. Lisäksi Annan henkilökohtaiset panokset kasvavat entisestään, kun hän alkaa saada selville, että hänen oma poikansa Niko saattaa liittyä tapaukseen. Anna ja hänen aviomiehensä Henrik (Samuli Edelmann) alkavat selvittää tapausta salassa toisiltaan.

– Anna on kokenut poliisi ja hyvä työssään. Sarjassa mennään kuitenkin kriittisiin vaiheisiin, joissa sekoittuvat Annan ura- ja tunneminä, ja tietyt rajat tulevat vastaan. Tarina tutkii sitä, kuinka pitkälle hän on valmis menemään, kun vaakakupeissa ovat muun muassa rakkaus omaan poikaan ja rakkaus toiseen mieheen, Maria Sid tiivistää.

Hyppy syvään päätyyn

Nikoa esittävä Elias Salonen on suurelle yleisölle tuttu Aikuiset-komediasarjan Artun roolistaan. Hyppäys uuteen roolityöhön tapahtui lyhyessä ajassa ja varsin konkreettisella tavalla.

Aikuisten kolmoskauden kuvaukset loppuivat perjantaina Helsingissä ja Mustan valon kuvaukset alkoivat Tallinnassa seuraavana maanantaina. Siinä kyllä siirryttiin monella tavalla maailmasta toiseen, Salonen muistelee.

Lue myös: Helsinkiläinen taksikuski teki kylmäverisen palkkamurhan – tältä Aikuiset-sarjan tähti Elias Salonen näyttää Ilpo Larhana

Mustan valon tarina menee heti tunteiden syvään päätyyn, ja se oli omalla tavallaan suuri haaste. Auttoi valtavasti, että sain työskennellä sellaisten osaavien kollegojen kuten Marian ja Samulin kanssa. Opin heiltä todella paljon, Salonen kertoo.

Salonen pääsi sarjaan sen jälkeen, kun oli tehnyt koekuvaukset siinä vaiheessa jo mukaan palkatun Edelmannin kanssa.

– Siitä jäi sairaan hyvä fiilis. Se tuntui jo ensimmäiseltä harjoittelukerralta, eikä koekuvauksilta. Minulla lähti jo silloin syttymään ajatus siitä, millainen Nikon hahmo on, Salonen muistelee.

Musta valo alkaa C Morella 8. joulukuuta.

Musta valo
Samuli Edelmann ja Maria Sid esittävät avioparia Musta valo -sarjassa.

 

08.12.2022 13:15 | Teksti: Toni Keränen | Kuvat: Timo Korhonen, C More

Seuraa meitä somessa