fbq
SuoratoistoKreeta Salminen hiillosti toimittajaa Kansan vihollinen -sarjaa varten: ”Viestittelin hänelle varmaan piinaavuuteen asti”
Kreeta Salminen hiillosti toimittajaa Kansan vihollinen -sarjaa varten: ”Viestittelin hänelle varmaan piinaavuuteen asti”

Näyttelijä Kreeta Salminen valmistui Teatterikorkeakoulusta vuonna 2010, ja hän on näytellyt muun muassa sarjoissa Tehdas, Syke, Karppi ja Kaikki synnit. Lisäksi Salmisella on runsaasti kokemusta teatterin puolelta muun muassa Kansallisteatterissa ja Helsingin Kaupunginteatterissa.

Tutkivan toimittajan Katja Salosen rooli Kansan vihollinen -sarjassa on silti Salmisen ensimmäinen selkeä päärooli tv-draamasarjassa.

– Tämä on ollut pitkäaikainen haaveeni. Olen äärettömän onnellinen ja otettu, että minulle annettiin tällainen mahdollisuus, Salminen riemuitsee.

– Uusi haaste ei silti pelottanut. Tämä on aina ryhmätyötä, eikä kuvauksissa tarvitse selviytyä yksin mistään. Siksi sillä ei ole oikeastaan mitään väliä, onko kyseessä päärooli vai jokin pienempi rooli, Salminen kertoo.

Lue myös: Toimittaja paljastaa tappavia salaisuuksia Kansan vihollinen -rikosdraamasarjassa: ”Mitä väliä totuudella on tässä ajassa?”

Kansan vihollinen Kreeta Salminen

Taustatyö tehtiin huolellisesti

Kansan vihollinen -sarjassa lukijoiden vihaama toimittaja Salonen alkaa löytää viitteitä valtavista petoksista ja korruptiosta. Salmiselle oli tärkeää tehdä mahdollisimman hyvin taustatyö hypätessään tutkivan journalistin saappaisiin.

–  Tapasin muutamia tutkivia toimittajia ja juttelin heidän kanssaan pitkät pätkät. Se oli inspiroivaa ja avartavaa, Salminen kertoo.

Myös Salmisen lähipiirissä oli entuudestaan tuttu toimittaja.

– Viestittelin hänelle varmaan piinaavuuteen asti erilaisia yksityiskohtaisiakin kysymyksiä toimittajan työstä, esimerkiksi haastattelutekniikoihin ja -välineisiin liittyen. Katselimme myös yhdessä näyttelijöiden kanssa muutamia dokumentteja, joista nappasin tietynlaisia maneereja toimittajien kehonkielestä, Salminen muistelee.

Kansan vihollinen on katsottavana C More -palvelussa.

Lue myös: Jussi Vatanen pääosassa mustassa komediassa Mies joka kuoli – katso traileri

Tilaa Katso-lehti kotiisi tästä! 

 

19.05.2022 14:15 | Teksti: Toni Keränen | Kuvat: Timo Korhonen

Seuraa meitä somessa