fbq
SuoratoistoKenneth Branagh tekee uskomattoman muuntautumisen Boris Johnsoniksi kohusarjassa This England – tehtiinkö sarja liian aikaisin?
Kenneth Branagh tekee uskomattoman muuntautumisen Boris Johnsoniksi kohusarjassa This England – tehtiinkö sarja liian aikaisin?

Oscar-voittaja Kenneth Branagh muuntautuu Britannian entiseksi pääministeriksi Boris Johnsoniksi minisarjassa This England, joka on herättänyt jo etukäteen kohua saarivaltiossa. Joidenkin mielestä sarja on tehty liian aikaisin, sillä se keskittyy traumaattisen koronapandemian ensimmäisiin kuukausiin ja siihen, miten Johnsonin hallitus hoiti kriisiä. 

Kriittinen sarja käsittelee lisäksi brexitiä ja Johnsonin avioeroa. Tarina myös etenee Johnsonin lapsen syntymään uuden tyttöystävän Carrie Symondsin kanssa. Symondsia sarjassa esittää Ophelia Lovibond (Rocketman, Guardians of the Galaxy).

Branagh vietti joka aamu kaksi tuntia maskeerattavana ja näyttäytyi kuvausryhmälle vasta täysin Johnsoniksi muuntautuneena. Näyttelijä kertoo myös venytelleensä aktiivisesti jokaisen kuvauspäivän jälkeen karistaakseen Johnsonin kumaraisen olemuksen harteiltaan.

Lue myös: Politiikka-Suomi: ”En kuollut kiusallanikaan” – Paavo Väyrynen ja muut poliitikot muistelevat uraansa suorapuheisesti ja huumorilla

Sarjan ovat käsikirjoittaneet Michael Winterbottom ja Kieron Quirke ja ohjanneet Winterbottom ja The Crown -sarjasta tuttu Julian Jarrold. Winterbottom on puolestaan yksi Ison-Britannian ja Euroopan arvostetuimmista ohjaajista, jonka parhaita elokuvia ovat Jude, 24 Hour Party People, 9 Songs, Code 46, A Mighty Heart ja Tappaja sisälläni. Winterbottom tunnetaan myös suositun The Trip -sarjan luojana.

This England on katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -palvelussa.

This England Kenneth Branagh

29.09.2022 10:15 | Teksti: Tuomas Riskala, Toni Keränen | Kuvat: Elisa Viihde Viaplay

Seuraa meitä somessa