fbq
SuoratoistoJustimus palaa juurilleen - katso traileri!
Justimus palaa juurilleen - katso traileri!

Uudella Kuuma peruna -sarjalla supersuosittu Justimus palaa juurilleen sketsiviihteen pariin. 12 sketsistä koostuvan sarjan nimen mukaisesti luvassa on Juho Nummelan, Joose Kääriäisen ja Sami Harmaalan havainnointia aiheista, joihin harvat uskaltavat puuttua.

–​ Kuuma peruna tarkoittaa aihetta, jota haluaa vältellä, vähän kuin kädessä olisi kuuma peruna, joka polttelee sormia, ja sen haluaa heittää pois. Halusimme tehdä ensi kertaa sketsejä tarkoituksellisesti yhteiskunnallisella kulmalla. Sarjan sketsit ovat kaikki jollain tavalla joko tabuja taikka muuten kiusaannuttavia aiheita. Aiheita haettiin sekä omasta elämästä että yhteiskunnan kipeistä pisteistä, Justimukset avaavat.

Sketsien aiheista voi mainita vaikkapa polyamorian, toksisen maskuliinisuuden, cancel-kulttuurin, mielenterveysongelmat, salaliittoteorioinnin, vanhusten seksielämän ja suorituspaineet.

Justimuksen bändin, Naisten poikien, biisit ovat jälleen omaa luokkaansa havainnoissaan. Myös tätä herkkua on tarjolla, sillä sketseistä kaksi on musiikkivideoita.

–Yhteistyö Ylen kanssa on ollut tosi mieluisaa ja luontevaa jo pitkään. Meillä on vapaus tehdä omannäköistä kamaa mitään sensuroimatta. Yhteistyö mahdollistaa meille isomman kuvausryhmän ja hienommat puitteet, missä kuvata sketsejä. Tässäkin sarjassa ollaan välillä kivikauden aikaisessa luolassa ja välillä tiputaan sairaalan parvekkeelta. Näin isoa tuotantoa ei oikein päästä tekemään keskenämme, kertovat Justimukset.

Justimus esittää: Kuuma peruna -sketsit julkaistaan Yle Areenassa perjantaina 5.8.

 

Lue lisää: Ennätyksiä rikkonut Justimusfilms kantaa Kummelin soihtua: ”Ihailemme Heikki Silvennoista”

05.08.2022 08:15 | Teksti: Atte Alhainen | Kuvat: Solar Republic

Seuraa meitä somessa