fbq
SuoratoistoHollywoodin suurnimi teki elokuvan Thaimaan sankareista – Thirteen Lives on tarina uhrautuvista sukeltajista
Hollywoodin suurnimi teki elokuvan Thaimaan sankareista – Thirteen Lives on tarina uhrautuvista sukeltajista

Kahdentoista pelaajan junioreiden jalkapallojoukkue ja heidän valmentajansa lähtivät kesäkuussa 2018 tutkimaan valtavaa Tham Luangin luolaa, joka sijaitsee Thaimaan pohjoisosassa. Ryhmän epäonneksi alueelle iski rankkasade, ja joukkue jäi veden saartamaksi luolan sisällä olevalle kielekkeelle.

Luolan suulta kielekkeelle oli noin neljä kilometriä, joten thaimaalaisjoukkueen pelastaminen turvaan oli hyvin haastava operaatio. Lopulta tehtävään osallistui useita eri puolelta maailmaa, Suomestakin, tulleita pelastajia.

Epäitsekäs teko

Nyt Ron Howard (Apollo 13, Kaunis mieli) on ohjannut aiheesta elokuvan. Siinä sankarillisia pelastajasukeltajia esittävät muun muassa Viggo Mortensen (Taru sormusten herrasta), Colin Farrell (Kukkoilijat, The Batman) ja Joel Edgerton (Obi-Wan Kenobi).

Lue myös: Odotettu The North Water – Hyytävä helvetti alkaa – Colin Farrell esittää brutaalia tappajaa

Thirteen Lives saa ensi-iltansa useimmilla markkina-alueilla ainoastaan Amazon Prime Video -palvelussa. Elokuvaa on ehditty jo kiitellä siitä, ettei se edusta tyypillisintä mahdollista Hollywood-melodraamaa, jollaisia tämän kaltaisista tosielämän selviytymistarinoista yleensä tehdään.

– Kyseessä oli erittäin epäitsekäs ja joukkovoimalla tapahtunut ponnistus. Sen kertominen maailmalle oli motivaationi tehdä tämä elokuva, Mortensen kertoi Metro-lehdelle heinäkuussa.

Thirteen Lives on katsottavissa Amazon Prime Video -suoratoistopalvelussa.

Thirteen Lives Ron Howard
Thirteen Lives -elokuvan on ohjannut Ron Howard.

 

07.08.2022 13:15 | Teksti: Toni Keränen | Kuvat: Amazon Prime Video

Seuraa meitä somessa