fbq
SuoratoistoHe ovat Estonia-draamasarjan näyttelijät – rooleissa joukko tunnettuja nimiä
He ovat Estonia-draamasarjan näyttelijät – rooleissa joukko tunnettuja nimiä

C More ja Fisher King tekevät suurtuotannon autolautta Estonian tuhoisasta onnettomuudesta. Nyt C More julkaisi odotetun draamasarjan näyttelijät. 

Kansainvälisen Estonia-sarjan rooleissa nähdään näyttelijöitä Suomesta, Ruotsista, Virosta ja Saksasta. Suomalaisista näyttelijöistä sarjassa ovat mukana muun muassa Jussi Nikkilä (Bullets), Pelle Heikkilä (Made in Finland, Invisible Heroes), Pertti Sveholm (Kämppikset, Sininen enkeli) ja Hannes Suominen (Tuntematon sotilas, Kaikki synnit).

Kansainväliseen näyttelijäjoukkoon lukeutuu myös tunnettuja nimiä. Rooleissa nähdään muun muassa ruotsalaisnäyttelijät Anders Mossling (Bäckström, Silta), Peter Andersson (Hamilton, Jack Ryan: Shadow Recruit), Claes Hartelius (Arne Dahl, Gåsmamman) ja Katia Winter (Hamilton, Dexter), virolaisnäyttelijät Egon Nuter (Mieheni vaimo) ja Gert Raudsep (Mädät omenat, Ikitie) sekä saksalaisnäyttelijät Arndt Schwering-Sohnrey (Tatort, Kunniattomat paskiaiset) ja Nicolas Alechine (Into the Night).

Estonian ohjauksesta vastaavat Måns Månsson (Snabba Cash) ja Juuso Syrjä (Sorjonen, Helsinki-Syndrooma). Vastaavina tuottajina ovat Fisher King -tuotantoyhtiön Matti Halonen ja Johannes Lassila, joiden käsialaa on myös kansainvälisesti menestynyt Sorjonen.

C Moren mukaan Estonia on kallein koskaan Suomessa tuotettu draamasarja, joka on tarvinnut toteutuakseen myös mittavan kansainvälisen rahoituksen. Jättihankkeessa ovat mukana C More, MTV ja Ruotsin TV4, jotka kaikki ovat osa Pohjoismaiden suurimpiin kuuluvaa teleoperaattoria ja mediataloa Teliaa. Kansainvälisestä jakelusta vastaa Beta Film.

Lue lisää: Autolautta Estoniasta kallein Suomessa tehty draamasarja – jättibudjetti 15 miljoonaa

Es

Estonia on tutkimusraportteihin pohjautuva kertomus autolautta Estonian katastrofin tapahtumista ja sen tutkinnasta. Kehystarina seuraa useiden henkilöiden kautta onnettomuustutkinnan vaiheita, jotka käynnistyvät Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Mukaan tarinaan kietoutuvat myös autolautan tapahtumat. Visuaalisesti näyttävässä sarjassa tullaan näkemään esimerkiksi Estonian uppoaminen ja pelastustoimia.

Tallinnasta Tukholmaan matkalla ollut autolautta Estonia upposi Itämerellä myrskyssä 28. syyskuuta 1994. Onnettomuudessa menehtyi 852 ihmistä, joista suurin osa ruotsalaisia ja virolaisia. Vain 137 ihmistä jäi henkiin epätoivoisessa pelastusoperaatiossa, jota johti Suomen merivartiosto.

Estonia saa ensi-iltansa vuoden 2023 aikana. 

(Jutusta vaihdettu 21.6. klo 12.21 pääkuva)
 

Artikkeliin liittyvät aiheet:
21.06.2022 12:08 | Teksti: Jasmin Vainio, C More, | Kuvat: C More, All Over Press

Seuraa meitä somessa