fbq
SuoratoistoElina Gustafssonin viestiboksi räjähti, kun hän tanssi TTK:ssa naisen kanssa – tällaista palautetta hän sai aikuisilta naisilta
Elina Gustafssonin viestiboksi räjähti, kun hän tanssi TTK:ssa naisen kanssa – tällaista palautetta hän sai aikuisilta naisilta

Ex-nyrkkeilijä Elina Gustafsson avautuu sukupuolivähemmistöjen asemasta Iholla-sarjan 13. jaksossa. Jakso on katsottavissa discovery+:ssa, ja se esitetään TV5:llä 23.2. 

Elina käy jaksossa puhumassa yläasteella omasta kasvutarinastaan ja unelmien tärkeydestä. 

Jälkeenpäin Elina kertoo kokeneensa koululla sydäntä särkevän hetken, kun nuori tyttö oli tullut puhumaan hänelle ja kysynyt, miten Elina uskaltaa olla avoimesti lesbo, sillä häntä on kiusattu asiasta koulussa.

Elina kertoo kannustaneensa tyttöä olemaan oma itsensä välittämättä muista. Tyttö oli myös kertonut fanittaneensa Elinaa ja hänen nykyistä naisystäväänsä, tanssinopettaja Ansku Bergströmiä Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa.

– Mä tajusin kyllä, kuinka tärkeetä se oli, kun me oltiin TTK:ssa same sex -pari, mutta vasta kun mä aloin saamaan sitä palautetta, se palautteiden määrä oli aivan valtava. Tuli paljon äideiltä, että heidän lapset on olleet ihan fiiliksissä, että eikö tarviikaan tanssia mies-naisparina. Et voi olla myös kaksi naista. Ja kuinka heteronormatiivinen tää meidän koko paska maailma on, Elina sanoo. 

Lue myös: Iholla: Elina Gustafsson joutui hämmentävään tilanteeseen naisten vessassa – luultiin mieheksi

iholla

Aihe saa Elinan kiihtymään ja vuodattamaan pettymystään yhteiskuntaa kohtaan siitä, miten translaki on ollut hänen mielestään räikeästi ihmisoikeuksia loukkaava. 

– Aikuiset ihmiset tuhoaa täällä nuorten mielenterveyttä ja ihan aikuistenkin mielenterveyttä jollain v**un typerällä lailla.  

Nyt laki on uudistumassa, mutta Elina muistuttaa sen koskevan vain yli 18-vuotiaita, ja nuoret jäävät sen ulkopuolelle. 

– Mukamas menee eteenpäin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asiat, mutta sitten jätetään kuitenkin heikoimpaan asemaan just ne nuoret, jotka on haavoittuvassa iässä. Musta tuntuu, että sellanen inhimillisyys puuttuu. Mä oon niin v**un turhautunut tähän yhteiskuntaan, hän tylyttää.  

Lue myös: Iholla: Elina Gustafsson ja Ansku Bergström tekevät intiimin paljastuksen: ”Olemme aina alasti”

Iholla torstaisin TV5:llä ja discovery+:ssa.

16.02.2023 13:15 | Teksti: Anuliina Liukkonen | Kuvat: Discovery

Seuraa meitä somessa