fbq
SuoratoistoDokumenttisarja: Pernille Lotus on tienannut miljoonia somebisneksellä: ”Teen kaikkeni, jotta saan haluamani”
Dokumenttisarja: Pernille Lotus on tienannut miljoonia somebisneksellä: ”Teen kaikkeni, jotta saan haluamani”

Pernille Lotus, 39, kertoo Vaikuttajien miljoonabisnes -dokumenttisarjassa olevansa yksi Pohjolan suurimmista vaikuttaja-agentuureista. Hän johtaa Tanskassa We Are Cube -nimistä toimistoa. 

Hän perusti yrityksensä kuusi vuotta sitten, ja vuonna 2019 yritys fuusioitui Ruotsin suurimman toimiston kanssa. Liikekumppaninaan hänellä on Rasmus Kolbe, joka toimii yrityksen luovana johtajana. Rasmus on myös somevaikuttaja. 

Pernille on ylpeä yrityksestään, ja hän käy puhumassa urapolustaan eri vaikuttajatapahtumissa. 

– Perustin Tanskan ensimmäisen somealan agenttitoimiston. Minä jos joku osaan siis kertoa tästä alasta, Pernille toteaa dokumenttisarjassa. 

Pelkkää nousukiitoa Pernillen ura ei ole ollut. Hän kertoo yleisölle, että on joutunut tekemään myös konkurssin. Nyt yrityksellä pyyhkii kuitenkin hyvin. 

Lue myös: Somevaikuttajat voivat tienata hyvätuloisen vuosipalkan vain kuukaudessa – tanskalaisdokumentti paljastaa alan todellisuuden

Dokumenttisarjan ensimmäisessä jaksossa hän haluaa kertoa yleisölle yrityksensä liikevaihdon.

– Jos olisin itse yleisössä, miettisin, kuinka iso firma puhujalla on. Jotkut sanovat, että omakehu haisee, mutta ihan sama. 

– Jos myyntipäällikkömme Mia on jatkanut hyvää työtänsä ja kvartaalitulos on yhtä hyvä kuin korona-aikana, liikevaihtomme kasvaa 13 miljoonan euron paremmalle puolelle, Pernille jatkaa. 


Toisessa vaikuttajatapahtumassa Pernille on innoissaan, sillä hän pääsee tapaamaan Tiktok-yrityksessä työskentelevän Emman, jota hän ihailee. Tiktok on dokumentin mukaan maailman nopeimmin kasvava somealusta tällä hetkellä, ja uudet somealustat tarkoittavat Pernillelle rahaa. 

Emma keskustelee tapahtumassa liikekumppani Rasmuksen kanssa, kun Pernille hyökkää keskusteluun mukaan. Pernille ehdottaa suoraan yhteistyötä. 

– Mikä upea päivä. Haluan vain numerosi, Pernille hihkaisee. 

Kameroille kertoo taktiikastaan. 

– Osaan tuoda itseäni esille. Otan yhteyttä keneen tahdon, ja järjestän tapaamisen. Osaan keskeyttää keskustelun, jos haluan puhua tärkeälle ihmiselle. Teen kaikkeni, jotta saan haluamani, Pernille toteaa vankalla itsevarmuudella. 

Vaikuttajien miljoonabisnes Yle Areenassa. Teema & Fem -kanavalla 4.9. alkaen. 

Artikkeliin liittyvät aiheet:
17.08.2022 15:15 | Teksti: Jasmin Vainio | Kuvat: All Over Press

Seuraa meitä somessa