fbq
SuoratoistoAntti Reini sai pysyviä vammoja Poromafia-kuvauksissa – jäätävä kylmyys teki tepposet
Antti Reini sai pysyviä vammoja Poromafia-kuvauksissa – jäätävä kylmyys teki tepposet

C Moren uutuussarjassa Poromafia tavataan Nelihangan suku, joka hallitsee Lapin erämaita. Sitten suvun matriarkka kuolee ja kertoo testamentissaan vuosikymmenten takaisia salaisuuksia. Testamentin yllätykset jakavat suvun kahtia ja poika Sameli (Samuli Edelmann) kääntyy isäänsä Roukua (Aake Kalliala) vastaa.

Samelin johtaman moottorikelkkajengin aseupseeria Kimmo Karvosta näyttelee Antti Reini. Poromafiaa kuvattiin muun muassa Kilpisjärvellä vuoden 2022 ensimmäiset kuukaudet. Antti sai tuntea Lapin karut olot kirjaimellisesti nahoissaan.

– Kuvasimme erästä kohtausta vanhassa jenkkiautossa, joka sitten hajosi eikä enää käynnistynyt, Reini pohjustaa.

– Ajattelin, että ei haittaa, edellisenäkin päivänä oli vain 11 astetta pakkasta, jatketaan vain. Näytellessä todellisuudentaju monesti hämärtyy, eikä sitä ymmärrä ympäröiviä olosuhteita täysin oikein.

– Auto jäätyi ihan kokonaan, ja minulla oli kädessäni vain ohuet kynsikkäät. Sormeni jäätyivät lopulta niin pahasti, etten saanut koukistettua niitä.

Lue myös: Poromafia-sarjaa tähdittävällä Samuli Edelmannilla on yksinkertainen haave: ”Toivon, että ääni kestää loppuun asti”

Vuosikymmeniä kylmävesiuintia harrastanut Reini kiroili kohtauksen jälkeen, miten pakkanen vaikutti häneen niin kovasti, vaikka ulkoilmassa oltiin vain noin 20 minuutin ajan.

– Sitten minulle huomautettiin, että Antti, tänään ei ollut 11 astetta vaan 33 astetta pakkasta! En ollut tajunnut sitä ollenkaan.

Tapauksesta jäi pysyvät jäljet näyttelijän käsiin.

– Minulla lähtee vieläkin tunto sormista, kun on vähäkään kylmä. No, kaikki taiteelle!

Poromafia on katsottavissa C Moressa.

Antti Reini Poromafia
Antti Reini Poromafian kylmissä kuvauksissa.
27.01.2023 18:15 | Teksti: Toni Keränen | Kuvat: Timo Korhonen, C More

Seuraa meitä somessa