fbq
HaastatteluTämä viihdeohjelma kuuluu Heikki Paasosen suosikkeihin: ”Tykkään ohjelmista, joissa tavalliset ihmiset pääsevät loistamaan”
Tämä viihdeohjelma kuuluu Heikki Paasosen suosikkeihin: ”Tykkään ohjelmista, joissa tavalliset ihmiset pääsevät loistamaan”

Nuoresta iästään huolimatta Heikki Paasonen on pitkän linjan juontajakonkari. 

Ensi vuonna 40 vuotta täyttävä Paasonen on esiintynyt televisiossa yli puolet elämästään. Hän aloitti Ylen nuortenohjelmissa jo 17-vuotiaana ja juonsi vuosituhannen vaihteessa muun muassa suosittua Summeri-ohjelmaa. 

Suuren yleisön tietoisuuteen Paasonen tuli viimeistään vuonna 2003, kun hän nappasi juontajapestin tuolloin Suomeen rantautuneesta Idols-laulukilpailusta. Sen jälkeen Paasonen on toiminut seremoniamestarina lukuisissa muissakin isoissa viihdeohjelmissa. 

Lue myös: Juuso Mäkilähde käytti omia rahojaan voittaakseen Suorinta reittiä -kisan: ”joutui ehkä jopa valehtelemaan”

Nelosen lehdistötilaisuudessa Katsolle antamassaan haastattelussa Paasonen totesi, että yksi hänelle rakkaimpia ohjelmia on laulukilpailu The Voice of Finland, jota hän on juontanut vuodesta 2016 asti. Ohjelmassa Paasoselle tärkeitä elementtejä ovat musiikki ja ihmiset, joiden kanssa hän ohjelmaa tekee.

– Tykkään ohjelmista, joissa tavalliset ihmiset pääsevät loistamaan, ja lisäksi siinä tapaa paljon uutta jengiä, se on minulle hyvä kombo, Paasonen sanoo. 

Lue myös: Heikki Paasonen liikuttuu televisiossa - Huvila & Huussi loihti upean mökin vauvaperheelle

The Voice of Finland
Heikki Paasonen on juontanut The Voice of Finlandia vuodesta 2016 alkaen.

Kilpailijan puolella

Erilaiset kykyjenetsintäohjelmat voivat aiheuttaa osallistujille lyhyessä ajassa ison elämänmuutoksen. Paasosen mukaan tavallisten ihmisten kohtaaminen ohjelmissa onkin erilaista kuin julkisuudesta tuttujen henkilöiden. Esimerkiksi The Voice of Finlandiin saapuvilla ihmisillä on paljon enemmän pelissä. He ottavat ison henkilökohtaisen riskin menemällä esiintymään suuren yleisön eteen. Moni empii pitkään ennen kuin uskaltaa osallistua. 

Suorinta reittia
Tänä syksynä Heikki Paasonen on juontanut Nelosella Suorinta reittiä -nimistä ohjelmaa. Ohjelmassa ovat mukana myös Juuso Mäkilähde ja Susanna Laine.

– Meidän pitää tekijöinä kunnioittaa sitä ja olla niiden kanssa siinä apuna, Paasonen sanoo.

Paasonen kokee tehtäväkseen olla muutenkin niiden puolella, joihin yleisö tykkää samaistua. Jos ohjelmassa kilpaillaan, niin hän ottaa kilpailijan puolen. 

Lue myös: Tangokuningas Jaska Mäkynen voitti The Voice of Finland Seniorin

25.09.2022 17:15 | Teksti: Matti Tuomela | Kuvat: Timo Korhonen, Saku Tiainen

Seuraa meitä somessa