fbq
HaastatteluTällä erikoisella metodilla ideoitiin Suden hetki -sarja
Tällä erikoisella metodilla ideoitiin Suden hetki -sarja

Kakkosella uusintana alkavassa draamakomediasarjassa Suden hetki Malla Malmivaaran esittämää psykologia Hetaa kohtaa kriisi, kun hänen miehensä Janne katoaa viedessään roskia ulos. Vaikka katoaminen tapahtuu kovan riidan jälkeen, Heta ei suostu uskomaan, että Janne on jättänyt hänet.

Hän alkaa jäljittää miestään ja päätyy ex-miesystävänsä Tony Koistisen (Marc Gassot, ks. video yllä) vetämään eroterapiaryhmään - siitä huolimatta, että Suden hetki -ryhmä on tarkoitettu vain miehille. Hetan lisäksi sarjassa kerrotaankin neljän muun ryhmän jäsenen tarinat, ja luonnollisesti myös sekopäältä vaikuttava Tony on sarjassa keskeinen henkilö.

Lue myös: Tiesitkö? Näyttelijä Marc Gassot tunnetaan tv-roolien ohella myös toisenlaisesta esiintymistaidosta: voi vuotaa ajattelematta roolitöihin

Tuntureilla tuumailtiin

Sarjan tuottaja Seija-Liisa Eskola ja käsikirjoittaja Laura Immonen ideoivat Suden hetken yhdessä, tehden usein samaan aikaan pitkiä kävelylenkkejä Lapin tuntureille.

– Kuulin eräältä kollegaltani perheenäidistä, joka kesken perheen arkitoimien oli romahtanut tiskipöydän päälle itkemään, todeten miehelleen ja lapsilleen olevansa rakastunut. Minua ei jäänyt kiinnostamaan niinkään se, mitä hänelle sitten tapahtui, koska niitä tarinoita on kuultu. Sen sijaan olisin halunnut tietää, mitä tapahtui hänen miehensä päässä sillä hetkellä, kun kaikki muuttui, Eskola muisteli lähtötilannetta Suden hetki -sarjan lehdistötilaisuudessa keväällä 2019.

Opi päästämään irti

Lauran mukaan ideointikävelyillä käytiin tarkasti läpi paitsi tekijöiden ja heidän lähipiirinsä omat erot, niin myös rakastumiset. Sarja hyppiikin aikatasoilla eteen- ja taaksepäin, koska esimerkiksi takaumien avulla kerrotaan myös se, miten päähenkilöt ovat rakastuneet ennen eroa.

– Sarjan punainen lanka on se ydinkysymys, miten uskaltaa rakastaa, vaikka ikinä ei oikeasti pysty tuntemaan sitä rakastamaansa toista ihmistä eikä oikeastaan edes itseään. Kysymys on pelottava, mutta myös vapauttava, varsinkin jos kuitenkin uskaltaa rakastaa ja oppii päästämään irti siitä ajatuksesta, että asiat menevät aina siten kun on suunnitellut, Laura pohdiskelee.

Tekijöitä inspiroi myös tieto siitä, että avioero on varsin universaali kokemus, sillä arviolta puolet kaikista liitoista päättyy eroon. Suden hetkestä haluttiin tehdä sarja, joka tuo lohtua ja rakkautta eron kokeneille ja jopa naurattaa vertaiskokemuksena.

Suden hetki alkaa uusintana TV2:ssa keskiviikkona 6.7. klo 19. Jaksoja esitetään jatkossa samaan  aikaan tiistaista torstaihin. Kaikki jaksot ovat katsottavissa myös Areenassa.

Laura Immonen.
Laura Immonen teki Suden hetki -sarjan käsikirjoituksen tuottaja Seija-Liisa Eskolan kanssa ideoidusta aiheesta..


 

03.07.2022 08:15 | Teksti: Atte Alhainen | Kuvat: Yle, Matti Matikainen

Seuraa meitä somessa