fbq
HaastatteluSyke-sarjan Helmi-Leena Nummela nauttii mökkijuhannuksesta: ”Saimaan rannalla olen juurillani”
Syke-sarjan Helmi-Leena Nummela nauttii mökkijuhannuksesta: ”Saimaan rannalla olen juurillani”

Syke-sarjasta, Putous-viihdeohjelmasta ja teatterin lavoilta tutulla Helmi-Leena Nummelalla, 35, on ollut kiireinen kevät. Neljänä päivänä viikossa kuvattavan Sykkeen lisäksi hän on esiintynyt viime vuosina esimerkiksi Kultakala-, Hotel Swan- ja Kakarat -sarjoissa. Nyt onkin luvassa ansaittu paussi töistä pitkän loman merkeissä.

Syke on nyt kuvaustauolla pari kuukautta, ja sitten homma jatkuu. Lomailen tässä, ja tuntuu aika hyvältä, että saa vähän hengähtää, Helmi-Leena kertoo.
Pieniä projekteja on vireillä kesälläkin.

– Tein teatterikeikan, jossa 24 tunnin aikana tehtiin esitys valmiiksi asti. Elokuussa kuvataan lyhytelokuvaa, jota varten pitää opetella pelaamaan golfia. On lempijuttujani, että roolin vuoksi saa opetella uuden taidon ja kurkistaa maailmaan, joka ei ole omani. En ole ikinä pitänyt golfmailaa edes kädessä, Helmi-Leena tunnustaa.

Helmi-Leena Nummela

Kesäyössä on taikaa

Etelä-Karjalan Joutsenosta lähtöisin olevan Helmi-Leenan sielu lepää Saimaan järvimaisemissa, joissa hän on viettänyt aikaa lapsesta asti.

– Minulla on ihana kummitäti, jonka mökille on saanut mennä kavereiden kanssa juhannuksena pitämään neljän päivän festarit. Saimaa on minulle sairaan tärkeä. Siellä on hyvä olla. En voi kuvitella juhannusta ilman Saimaata. Saimaan rannalla olen juurillani. Siskoni osti mökin kummitädin vierestä, ja nykyään vietämme perhekeskeisempää juhannusta.

“Hetki oli maaginen, ja tuli jotenkin ihana, kuolematon olo.”

Paras juhannusmuisto sijoittuu veden äärelle keskelle yötöntä kesäyötä.

– Istuimme Saimaan rannalla kaveriporukalla ja kuuntelimme musaa kalliolla, kun juuri laskenut aurinko alkoi nousta uudelleen. Hetki oli maaginen, ja tuli jotenkin ihana, kuolematon olo, Helmi-Leena muistelee.

Välillä on juhlittu muuallakin, esimerkiksi Putouksesta tutun näyttelijän Mikko Penttilän (Kaiken maailman ennätykset) luona.

– Siellä ei ollut järveä, vaan olimme paljussa peltojen keskellä. Sekin oli ihana luontokokemus, mutta erilainen, vähän kuin olisi vieraillut eri kulttuurissa.

Helmi-Leena ei juuri harrasta juhannustaikoja, mutta saattaa toimittajan yllytyksestä tänä vuonna taas kokeilla.

– Joskus pienenä olen kerännyt kukkia tyynyn alle. En muista, millaista unta silloin näin. Pitäisiköhän kokeilla alasti pellossa pyörimistä? Se kuulostaa ihanan freesiltä, luonnolliselta menolta, hän nauraa.

Helmi-Leena Nummela

Lue myös: Teresa Välimäen grillausohjelmassa ei ole kiire: ”Elämässä on muutenkin kauheat paineet”

Katoava kauneus vangitsee

Suomen lyhyessä ja kiihkeässä kesässä piilee haikeaa kauneutta.

– Kesässä on ehkä parasta sen katoavaisuus. Suomalaiset heräävät eloon kesällä, ja silloin eletään täysillä koko ajan tiedostaen, että se kestää vain hetken. Nautiskelu kuuluu asiaan. Mansikat ja skumppa, ja jäätelö toki myös.

Helmi-Leena kertoo odottavansa alkaneelta kesältä hyviä kohtaamisia, rauhaa ja nautintoa, ruokaa, juomaa, herkkuja, perusmökkimeininkiä ja marjastusta. Festarireissujakin on suunnitteilla.

– Tein touko- ja kesäkuun vaihteessa lomamatkan Malagaan ja Venetsiaan. Nyt viihdyn tyytyväisenä Suomessa. Haluan kesällä matkustella kotimaassa lapsen kanssa ja viettää aikaa Saimaalla. Koronapandemian ja lapsen myötä olen alkanut elää enemmän hetkessä. En suunnittele pitkälle, koska suunnitelmat voivat peruuntua.

Helmi-Leenan kesän lempipuuhat ovat uiminen ja saunominen.

– Vesi on minun elementtini. Olen pienestä asti rakastanut puljata vedessä. Tykkään käydä kavereiden kanssa Stadikalla vesijuoksemassa ja ottamassa aurinkoa.

Helmi-Leena lähettää Katson lukijoille kesäterveiset Helsingin aurinkoisesta Kaivopuistosta, jossa jutun kuvat otettiin.

– Nauttikaa toisistanne ja kesästä kaiken korona-ajan epävarmuuden ja kärsimyksen jälkeen, hän sanoo.

Syke-sarjasta nähtiin Nelosella keväällä 10. kausi. Sykkeen 11. kausi on nyt katseltavissa ilmaiseksi Nelosen Ruutu-suoratoistopalvelussa, josta löytyy maksullisena myös uunituore 12. kausi.

Artikkeliin liittyvät aiheet:
24.06.2022 12:15 | Teksti: Elina Korvola | Kuvat: Aller Media / Timo Korhonen

Seuraa meitä somessa