fbq
HaastatteluSonja Kailassaari avautuu rankasta jännittämisestään TTK:ssa: ”Olin riekaleina” 
Sonja Kailassaari avautuu rankasta jännittämisestään TTK:ssa: ”Olin riekaleina” 

Tv-toimittaja Sonja Kailassaari ja hänen tanssinopettajansa Matti Puro ylsivät toiseksi Tanssii tähtien kanssa -kisassa.

Sonja kertoo, että sunnuntain suorat lähetykset olivat hänelle raskaita, sillä hän kärsi niin kovasta jännityksestä.

– Olin aika riekaleina sunnuntaiden jälkeen. Esityksiin meni niin paljon energiaa. Katharsis tuli aina esitysten jälkeen, hän kertoo.

Kahdeksannessa lähetyksessä nähdyssä jivessä tapahtui se, mitä hän oli eniten pelännyt ja stressannut: hän unohti askeleet. Hän sai kuitenkin huomata, ettei maailma siihen kaatunutkaan.

– Sitten kun se tapahtui, niin se tapahtui. Elämä jatkui. Se on inhimillistä. Okei, nyt olen kokenut sen, se on tapahtunut, se ei ole vakavaa. Ei se tietenkään ollut kivaa, eikä sitä halua tehdä uudestaan.

Sama jive tuli heille uudestaan tanssittavaksi finaalissa, mikä oli Sonjalle kuumottava paikka.

– Olin, että ei saakeli. Ihanaa vetää se uudestaan, mutta jumalauta jos mokaan taas, niin en tiedä, mitä teen. Sitten loppuu usko kaikkeen, hän muistelee uusintayrityksellä lopulta hienosti mennyttä tanssia.

Lue myös: Sonja Kailassaari palautuu rankasta TTK-syksystä: ”On tosi ristiriitaiset tunteet”

ttk

Vaikka Sonja jännitti sunnuntaisin hurjasti, hän pystyi peittämään sen hyvin. 

– Se on varmaan tämä 20 vuoden esiintymiskokemus, kun on tehnyt telkkariohjelmia ja tottunut kameroihin. Mutta se jännitys on todella voimakas tunne sisällä. Toisaalta voit myös nähdä ihmisen, joka hymyilee, mutta hän on oikeasti masentunut. Aika hyvin pystymme ulospäin peittämään asioita. 

Efter Nion toimittajaa ei tv-konkarina jännittänyt suora lähetys itsessään, vaan nimenomaan tanssinumerot, jotka lopulta menivät häneltä lähes kaikki loistavasti. 

– Se oli paha. En tiedä, mikä siinä oli. Ihanaa kuitenkin, että kahdessa viimeisessä lähetyksessä jännitti vähiten. Ajattelin, että menee, miten menee. Finaalissa millään ei ollut merkitystä, koska koin, että olimme jo voittajia, koska pääsimme finaaliin. 

Kisan voitolla ei ollut Sonjalle hänen mukaansa väliä. 

– Olen tosi tosi onnellinen, että Saana ja Benjamin voittivat. Itselleni oli tärkeintä päästä tanssimaan kaikki tanssit, sillä rakastin niitä numeroita, mitä olimme kehittäneet. Niitä oli nautinnollista esittää, hän toteaa.

Lue myös: Sonja Kailassaari paljastaa, miten on lähentynyt tanssinopettajansa Matti Puron kanssa: ”Jutellaan muustakin kuin tanssista”

23.11.2022 16:30 | Teksti: Anuliina Liukkonen | Kuvat: Timo Korhonen, Kai Joronen

Seuraa meitä somessa