fbq
HaastatteluNäyttelijä Helmi-Leena Nummela: ”Syke on kotipesä”
Näyttelijä Helmi-Leena Nummela: ”Syke on kotipesä”

Muun muassa Syke-sarjasta, Putous-viihdeohjelmasta ja teatterin lavoilta tuttu Helmi-Leena Nummela, 35, nauttii yhtä paljon tv-ohjelmien ja teatterin tekemisestä.

– Ne ovat keskenään niin erilaisia, mutta rakastan kumpaakin. Olen onnellisin, kun saan tehdä molempia. Kameratyössä kuvan taika on ihmeellinen. Teatterissa puolestaan kiehtoo fyysisyys ja yhteisöllisyys. Katsotaan, jos tulevaisuudessa voisi tehdä taas enemmän teatteria, Helmi-Leena Nummela pohtii.

Tv-rooleja ja teatteria

Helmi-Leena nousi suuren yleisön tietoisuuteen Putous-viihdeohjelmasta, jossa hänet nähtiin ensimmäistä kertaa syksyllä 2018. Useissa teatterirooleissa esiintynyt Helmi-Leena Nummela palkittiin vuonna 2018 vuoden teatterinäyttelijänä KOM-teatterin Veriruusut-näytelmästä, joka kertoo vuoden 1918 sisällissodasta.

Veriruusuissa näytteleminen on ollut urani mieleenpainuvin rooli, se oli todella sieluun käyvä työ. Se oli suosittu ja selvästi kosketti yleisöä ja minuakin, Helmi-Leena kertoo.

Helmi-Leena Nummela Putous
Yleis-Sirpa oli Helmi-Leena Nummelan sketsihahmo Putouksen 10. kaudella vuonna 2018.

Suorana lähetyksenä esitettävä MTV3:n sketsiviihdesarja Putous oli omanlaisensa kokemus.

Putouksen tekeminen oli hullun intensiivistä. Se adrenaliini, joka suorista lähetyksistä tuli oli huikeaa. Käsikirjoittaminen toi sarjan tekoon oman lisänsä. Kun aloitin, teimme 10. kautta syksyllä, ja heti keväällä tehtiin seuraava kausi. Vuoden Putous-tuutti opetti armollisuutta. Suorassa lähetyksessä ei voi tehdä uutta ottoa, kun se menee heti kaikille.

Lue myös: Sohvaperuna, kaipaatko biletystä? Näillä sarjoilla koet baari-illan menemättä minnekään - katso listaus

Jannican hahmo on saanut syvyyttä

Helmi-Leena Nummela on näytellyt sairaalamaailmaan sijoittuvassa Nelosen Syke-draamasarjassa jo kaksi vuotta ja kertoo, että sarjasta on muodostunut hänelle eräänlainen kotipesä. Myös roolihahmo Jannicasta on tullut rakas.

– Jannica tuli sarjaan vähän pinnallisena stereotyyppinä. Nyt hänestä on kasvanut kokonainen henkilö, jota on ollut todella mielenkiintoista rakentaa. Jannica on pirskahteleva luonteeltaan. Hän on suorasanainen ja impulsiivinen, vähän sellainen gettomuija mielenmaisemaltaan. Pikkuhiljaa Jannicasta on kuoriutunut inhimillinen puoli esiin. Kovuuden alta löytyy herkkyyttä.

Syke Antti Luusuaniemi Helmi-Leena Nummela
Sydänkirurgi Max Hansson (Antti Luusuaniemi) on hoitaja Jannican (Helmi-Leena Nummela) työkaveri.

Sykkeestä nähtiin keväällä Nelosella 10. kausi. Sarjan 11. kausi on nyt katseltavissa ilmaiseksi Ruutu-suoratoistopalvelussa, josta löytyy maksullisena myös Sykkeen uunituore 12. kausi.

Arjen palapeli toimii

Helmi-Leena erosi huhtikuussa 2022 näyttelijä-juontaja-muusikko Roope Salmisesta, 32, jonka kanssa hänellä on vuonna 2020 syntynyt lapsi. Perhetilanteen muuttuminen ei ole Helmi-Leenan mukaan merkittävästi vaikuttanut arkeen.

– Meillä on hyvä työnjako ja toimiva logistiikka. Lapsen etua ajatellen mennään.

Tavallisista päivistä löytyvät myös elämän parhaat hetket.

– Ehkä ihaninta elämässäni on tällä hetkellä hyvä, toimiva arki. Arjesta pienen lapsen kanssa löytyy paljon pieniä ja hyviä odottamattomia hetkiä, Helmi-Leena tuumii.

Helmi-Leena Nummela
Helmi-Leena Nummela nauttii arjen pienistä odottamattomista ilon hetkistä.

Uran ja perhe-elämän yhdistäminen vaatii myös tasapainottelua.

– Joudun miettimään, mitä teen ja kuinka paljon. Tiedän, että en olisi enää onnellinen, jos olisin koko ajan aamusta iltaan töissä. Nyt, kun on lapsi, on ihanaa, että saa kiireettömästi olla hänen kanssaan. Meillä on vain tämä yksi elämä, ja pitää miettiä, miten haluaa aikansa käyttää.

Näytteleminen on Helmi-Leenalle intohimo.

– Minulla on edelleen todella suuri nälkä tätä ammattia kohtaan. Haaveilen uusista haastavista rooleista, janoan haasteita. Muita isoja toiveita ei ole, sillä asiat ovat hirveän hyvin tällä hetkellä.

Lue myös: Tuottajavelho Markus Selinin uralle on mahtunut niin onnistumisia kuin floppeja: ”En kadu mitään”

 

Artikkeliin liittyvät aiheet:
26.06.2022 09:15 | Teksti: Elina Korvola | Kuvat: Aller Media / Timo Korhonen, Nelonen ja MTV3

Seuraa meitä somessa