fbq
HaastatteluMikko Alatalo tekee paljastuksia tulevalta Vain elämää -kaudelta: ”Minä jopa räppäsin siellä”
Mikko Alatalo tekee paljastuksia tulevalta Vain elämää -kaudelta: ”Minä jopa räppäsin siellä”

Pitkän linjan muusikko, televisiokasvo ja kansanedustaja Mikko Alatalo nähdään syyskuussa alkavalla Vain elämää -ohjelman 13. kaudella. 

Lue myös: Tässä ovat uudet Vain elämää -tähdet - Seiska julkaisi nimet jo tammikuussa

Alatalo kertoi Katso-lehden haastattelussa lähteneensä ohjelmaan mukaan ennen muuta siksi, että Vain elämää on musiikkiohjelma. 

– En halua lähteä viidakkoon tai tippumaan hevosen selästä tai tekemään maaseututöitä. Olen tehnyt ihan oikeastikin maalla töitä, Alatalo nauraa.

Vain elämää -ohjelmassa Alatalon biiseille omistetaan kokonainen jakso, minkä hän kokee suurena kunnianosoituksena. Hänestä oli hienoa päästä myös versioimaan muiden artistien kappeleita. 

– Minä jopa räppäsin siellä ja pääsin kääntämään biisejä ruotsista ja englannista, Alatalo paljastaa.

Lue myös: 90 päivää morsiamena: Kimberly, 50, ihastui nuoreen nigerialaisräppäriin somessa – saa mustasukkaisuuskohtauksen miehen työtapaamisessa

Tähdet, tähedt
Tähdet, tähdet 2016. Kuvassa Mikko Alatalo, Benjamin Peltonen ja Pete Parkkonen.

Yllätyksiä luvassa

Mitä biisejä kukin kaudella mukana oleva artisti varioi, ei tietenkään voi etukäteen paljastaa. Ennakkoon Alatalo uumoili, että Satulinnassa tultaisiin kuulemaan hänen ja Juice Leskisen tekemiä manserock-biisejä. 

– Oli myös yllätyksiä ja aika harvinaisiakin biisejä, Alatalo lisää. 

– Mutta enempää en voi sanoa.

Nähdäänkö tulevalla kaudella kyyneleitä?

– Kyllä me kaikki siellä herkistyttiin ja kyyneleetkin siellä vuosivat jossain vaiheessa. Se on aika ymmärrettävää, kun siellähän avataan elämää aika paljon, Alatalo vastaa. 

Lue myös: Näkökulma: Tämän takia sinäkin itkisit Vain elämäässä - suosikkiohjelman armoton tunnehakkerointi sai tähtiartistin ottamaan hatkat

Vicky Lee

Koko kansan Mikko

Alatalon musiikkiuralle mahtuu niin rock-musiikkia, iskelmää kuin lastenlaulujakin. Hän voitti Syksyn sävel -laulukilpailun peräti neljä kertaa. Voittokappaleita olivat Vicky Lee (1978), Rikoo on riskillä ruma (1980), Mummoni ja moukarinheitto (1981) sekä Minna (1986).

Lue myös: Syksyn sävelessä tänään vastakkain Joel Hallikainen ja hänen poikansa: ”Toivon häviäväni”

Ensimmäinen Syksyn sävel -voitto oli Alatalolle mieleenpainuvin niin hyvässä kuin pahassa. Vuonna 1977 Alatalo oli rock-lehdissä arvostettu rock-laulaja, mutta Syksyn sävelen voittamisen jälkeen Alatalo olikin rock-kriitikoiden mielestä huono laulaja. Rock-arvostus ja kansansuosio eivät mahtuneet samaan pakettiin.

– Minusta tuli koko kansan Mikko sinä yönä, Alatalo sanoo. 

Tänä kesänä Alatalolla kiirettä. Koronasuma on purkautunut ja keikkakalenteri on täyttynyt.

Kesäkeikkojen jälkeen syksyllä jatkuu Alatalon 70-vuotisjuhlakonserttikiertue, joka siirtyi alun perin vuodella eteenpäin. Lokakuun lopussa juhlakiertue huipentuu Tampereella ja konsertti tullaan näkemään myös AlfaTV:llä. 

Vain elämää alkaa syyskuussa Nelosella ja Ruudussa.

Tilaa Katso-lehti kotiisi tästä! 

23.07.2022 10:15 | Teksti: Matti Tuomela | Kuvat: Timo Korhonen, Pasi Murto, Mikko Alatalon kotialbumi

Seuraa meitä somessa