fbq
HaastatteluMakupalat-kokki Janne Pekkala teki konkurssin: ”Täältä noustaan taas”
Makupalat-kokki Janne Pekkala teki konkurssin: ”Täältä noustaan taas”

Janne Pekkalan ja Timo Nykyrin tähdittämä Makupalat niitti kansansuosiota vuodesta 1997 alkaen. 

Muistatko surullisen kuuluisan kiivirahkan? Janne Pekkala muistelee reseptiään videolla. 

Vuonna 2005 ohjelma tuli tiensä päähän. Sopimuksia ohjelmasta oli tehty kausi kerrallaan, ja Jannella oli tapana kysyä hyvissä ajoin pomoilta, onko jatkoa luvassa. 

–  Isot johtajat päättivät, että se saa riittää. Katsojaluvut olivat hyvät, joten kyllähän sitä ihmeteltiin, että miksi, mutta ehkä he ajattelivat, että jokaisella ohjelmalla on elinkaarensa, Janne Pekkala kertoo Katson haastattelussa. 

– Saatiinhan me sieltä läksiäislahjaksi kirveet ja sahat, hän jatkaa. 

T
Makupalojen jälkeen Timo Nykyri on jatkanut Ylellä toimittajana, Janne Pekkala on jatkanut uraansa kokkina. 

Makupalat muistetaan 

Makupalojen jälkeen Timo on jatkanut uraansa Ylellä eri tehtävissä, kuten tv:ssä ja radiossa. Janne oli parikymmentä vuotta yrittäjä, kunnes teki seitsemän vuotta sitten konkurssin. 

– Olen maksellut sitä tässä, ja onneksi alkaa olla loppusuoralla. Täältä noustaan taas. Sen jälkeen olen ollut ravintoloissa, ja nyt olen töissä kalaliikkeessä, jossa kehittelen uusia reseptejä. Uusia reseptejä kehittelen myös projektissa, joka liittyy siihen, kun Oulu valittiin Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2026.

Lue myös: Makupalat-ohjelma villitsi ysärillä Suomen – kokkikaksikolle alkoi tulvia treffipyyntöjä

j
Janne Pekkala kertoi kuulumisiaan Katsolle oululaiskapakka Petrellissä, jossa hän käy usein bändinsä kanssa soittelemassa. 

Makupalojen jälkeen Janne on nähty tv:ssä, kuten Sami Garamin kanssa luotsaamassaan Lihansyöjät-kokkiohjelmassa sekä Merta edemmäs kalaan -ohjelmassa. Jos kutsu televisioon tulisi, olisi Jannen vastaus kyllä. 

– Koen, että minulla on vielä paljon annettavaa.

Vaikka Makupalojen päättymisestä onkin aikaa jo 17 vuotta, on se pysynyt ihmisten mielissä tähän päivään. Makupalat-reseptejä tehdään edelleen suomalaiskodeissa. 

– Tänäänkin tultiin kauppahallissa kertomaan, että meidän reseptejä kokkaillaan kotona, ja surullisen kuuluisasta, epäonnistuneesta pullapitkon letityksestä kommentoidaan viikoittain.

Lue myös: Ysärikokkisarja Makupalat sai lokaa niskaan etelän huippukokeilta: "Ihmeteltiin, miksi juntteja päästetään televisioon"

t
Janne Pekkala ja Sami Garam luotsasi Lihansyöjät-nimistä ohjelmaa. Kuva vuodelta 2013.

Makupalat ja Juhlamakupalat katsottavissa Yle Areenassa. 

Artikkeliin liittyvät aiheet:
07.10.2022 17:15 | Teksti: Jasmin Vainio | Kuvat: Markku Ruottinen, TV2, MTV3

Seuraa meitä somessa