fbq
HaastatteluKuuluisan taiteilijasuvun kasvatti Aamu Milonoff harkitsi pitkään näyttelijäksi ryhtymistä: ”En halunnut olla pelkkä vanhempieni jatke”
Kuuluisan taiteilijasuvun kasvatti Aamu Milonoff harkitsi pitkään näyttelijäksi ryhtymistä: ”En halunnut olla pelkkä vanhempieni jatke”

Aamu Milonoff kertoo kokeilleensa Alli Haapasalon ohjaaman Tytöt tytöt tytöt -elokuvan koekuvauksissa kahta eri pääroolia.

– Lopulta totesimme Allin kanssa, että Mimmi on minulle oikea osa. Mimmissä minuun vetosi ennen kaikkea hänen suoruutensa. Tunnistan hänessä paljon itseäni, Aamu sanoo.

Roolivalintojen jälkeen näyttelijät työstivät hahmojaan yhdessä ohjaajan ja käsikirjoittajien kanssa.

– Loimme heille taustatarinoita ja mietimme tarkkaan heidän ystävyyssuhteitaan. Minun ja Eleonooran energiat ovat tosielämässä vahvasti samansuuntaiset kuin Mimmillä ja Rönköllä. Linnean kanssa meillä synkkasi puolestaan heti jo koekuvauksissa.

Aamu kiittelee suoraa ja välitöntä tapaa, jolla nuoria ja näiden olemista kuvataan elokuvassa.

– Se on äärimmäisen todellista ja uskottavaa. Mimmin ja Rönkön välinen hengailu on tästä loistava esimerkki. Tytöt ovat myös tosi turvassa, eikä heidän puolestaan tarvitse pelätä. Tämä on toivottavasti suunta, johon olemme menossa myös tosielämässä.

Lue myös: Tytöt tytöt tytöt -ohjaaja Alli Haapasalo hioi ylistettyä elokuvaansa pitkään: "Jotkut nuorisoelokuvat yrittävät olla trendikkäitä ja mielisteleviä"

Aamu Eleonoora Tytöt tytöt tytöt

Tuottaminen kiinnostaa

Aamun voi mieltää syntyneen luovalle alalle, sillä hänen vanhempansa ovat näyttelijät Juho Milonoff ja Vilma Melasniemi, setänsä näyttelijä Eero Milonoff ja isoisänsä KOM-teatterin eläkkeelle jäänyt taiteellinen johtaja Pekka Milonoff. Kasvaminen kuuluisassa näyttelijäperheessä on Milonoffin mukaan antanut hänelle paljon, varsinkin vanhempien kanssa käytyjen keskustelujen myötä.

– Puhumme jatkuvasti kaikesta, etenkin työjutuista. Saan myös sediltäni paljon kannustavaa palautetta.

Milonoff ei ollut kuitenkaan alun perin varma haluaako hän näyttelijäksi.

– Kamppailin asian kanssa todella pitkään. En halunnut olla pelkkä vanhempieni jatke.

Nyt Aamu opiskelee näyttelijätyön ohessa elokuvatuottamista Aalto-yliopistossa.

– Toivon, että saan tehdä jatkossa töitä näyttelijänä sekä tuottajana. Uskon, että molemmat urat voivat toimia rinta rinnan ja niistä on myös paljon hyötyä toisilleen.

22.05.2022 15:15 | Teksti: Tuomas Riskala | Kuvat: Aller / Atte Kajova, Citizen Jane Productions

Seuraa meitä somessa