fbq
HaastatteluJenni Poikelus pääsi media-alalle perinteistä, jopa poikkeuksellista reittiä pitkin: "Se oli tietoinen päätös"
Jenni Poikelus pääsi media-alalle perinteistä, jopa poikkeuksellista reittiä pitkin: "Se oli tietoinen päätös"

Jenni Poikeluksen ääni tuli tutuksi suomalaisille noin kymmenen vuotta sitten, kun hän alkoi juontamaan YleXillä. Tammikuun lopusta alkaen Jenni nähdään viikonlopun parhaaseen katseluaikaan Ylen Hengaillaan-uutuusohjelmassa juontajan roolissa. 

Ohjelma lähetetään joka lauantai suorana suomalaiskoteihin. Jennille live-tv:n juontaminen on täysin uusi kokemus, vaikka esiintyminen onkin tuttua. 

Mahdollisiin kömmähdyksiin livelähetyksissä Jenni aikoo suhtautua huumorilla – aivan kuten radiolähetyksissäkin. 

– Jos jotain tapahtuu, niin niihin sitten reagoidaan, eikä yritetä peitellä mokia. Mokahan on lahja! Jenni naurahtaa Katson haastattelussa. 

Jennin luotsaama, Ruotsista Suomeen tullut uutuusohjelma tuo varmasti koko perheen yhdessä katsomaan viikonloppuiltaisin televisiota. Myös Jennin lapsuudessa keräännyttiin koko perheen voimin silloisten viihdeohjelmien, kuten Bumtsibumin ja Mikko Alatalon Tammerkosken sillalla pariin. 

Jenni on seurannut pienestä pitäen viihdemaailmaa ja populäärikulttuuria. Musiikkitelevision ääressä saattoi mennä monta tuntia päivässä. 

Media-alalla työskentely oli Jennille lapsuudessa haave – tosin kaukainen sellainen, eikä hän olisi voinut ajatellakaan, että siellä vielä joku päivä työskentelisi. 

–  Muistan, kun joskus ala-asteikäisenä pidin kiitospuheita peilille, kun olin mukamas voittanut Oscarin tai jonkin muun alan pystin. 

Lukion jälkeen välivuotenaan Jenni hakeutui opiskelemaan kansanopistoon tv- ja radiotoimittajaksi. Vuoden aikana omat urahaaveet selkeytyivät: hän halusi päästä työskentelemään radioon ja nimenomaan YleXille. 

Vuoden kestäneen koulutuksen jälkeen Jenni ei kokenut kuitenkaan olevansa vielä valmis, ja hän hakeutui opiskelemaan alaa ammattikorkeakouluun. 

Lue myös: Jenni Poikelus avautuu tv:ssä vaikeuksistaan sosiaalisissa tilanteissa: ”Olen sisällä paniikissa”

R
Hengaillaan-ohjelmassa saman pöydän ääressä Jenni Poikeluksen kanssa istuu Riku Rantala, joka toimii ohjelman tuomarina. 

Poikkeuksellinen reitti 

Koulun harjoittelun kautta hän päätyi YleXille töihin. Jennille oli tärkeää, että hän hakee varmuutensa tulevaan ammattiin ensin opiskelemalla ennen kuin hakeutuu työelämään. Jenni valmistui medianomiksi vuonna 2013. 

–  Kävin tosi monta vuotta koulua ennen kuin hain harjoitteluun.  Se oli mulle tietoinen päätös, että haen vasta, kun olen tarpeeksi kokenut. 

Jenni ei koe tiensä media-alalle olleen hankala, sillä hänen tavoitteensa olivat niin selvät. Jenni kuvailee omaa reittiään perinteiseksi, jopa poikkeukselliseksikin, sillä alalle voi päästä muutakin kautta kuin koulun penkiltä.

– Sosiaalisella medialla on nykyisin iso rooli, ja siellä voikin näyttää taitonsa tekemänsä sisällön avulla. 

Television tekeminen on tullut Jennille ”mielenkiintoisena sivujuonena”, niin kuin hän itse sen määrittelee. Ensimmäinen iso tv-työ oli Villi kortti, ja sittemmin hänet on nähty niin Suurmestarissa kuin Joonas Nordman Show`ssa, myös käsikirjoittajan roolissa. Vuonna 2021 hän oli kilpailijana myös Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa.

Ovet televisiotyöhön aukesivat, kun Jenni alkoi tekemään YleXille somesketsejä, joista hänet bongattiin. 

Radion tekeminen on muuttunut Jennin mukaan hyvin paljon hänen kymmenvuotisella urallaan. 

– Silloin harvemmin tiedettiin, miltä radiojuontajat näyttävät. Nykyisin on normi olla muuallakin kuin pelkästään radioaalloilla. 

Lue myös: Mikko Alatalon lapsenlapsi sai roolin Salatut elämät -sarjasta – esittää Ismo Laitelan siskoa

T
Jenni Poikelus osallistui Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan vuonna 2021. 

Burn out oli lähellä 

Jenni juontaa edelleen YleXillä aamua. Sen lisäksi aikaa vievät televisioprojektit ja käsikirjoittaminen. Ammatissaan Jenni kokee olevansa aina töissä, sillä ideoita voi putkahdella missä tahansa ja mihin aikaan tahansa. 

Välillä arjen aikataulujen pyörittäminen on ollut haasteellista, sillä Jennillä on saattanut olla radion lisäksi kaksi eri tv-projektia yhtä aikaa.

–  Silloin oli kyllä burn out lähellä. Se oli vähän liikaa, sellaista ei enää koskaan. 

Niin kuin kaikilla, myös Jennillä on tullut välillä työssänsä fiilis, ettei häntä huvita. Mielessä ei ole käynyt kuitenkaan koskaan alanvaihto tai lopettaminen. 

Tulevaisuudessa Jenni haluaa työskennellä komedian ja viihteen parissa – aivan kuten nytkin. 

–  Tykkään tehdä sitä kaikissa eri muodoissa: esittää kirjoittaa, miksei ohjatakin. Toivottavasti saan jatkaa sen tekemistä tulevaisuudessakin. 

r
Jenni Poikelus juonsivat yhteistä radio-ohjelmaa neljä vuotta. He lopettivat yhteisen show`n vuonna 2018. 

Hengaillaan 28.1.2023 alkaen Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa lauantaisin klo 21.00.

Artikkeliin liittyvät aiheet:
18.01.2023 15:15 | Teksti: Jasmin Vainio | Kuvat: Yle, Allerin arkisto

Seuraa meitä somessa