fbq
HaastatteluHäät ennen hautajaisia palautti Iina Kuustosen mieleen vuosien takaisen kuolemantapauksen: ”Mietin aina, että miten tämä näytellään”
Häät ennen hautajaisia palautti Iina Kuustosen mieleen vuosien takaisen kuolemantapauksen: ”Mietin aina, että miten tämä näytellään”

Näyttelijä Iina Kuustoselle tarjottiin pääroolia Häät ennen hautajaisia -elokuvasta vain kuukautta ennen kuvausten alkamista. Mietintäaikaa hän sai yhden vuorokauden.

Kuustonen piti ensilukemalta Häät ennen hautajaisia -elokuvaa kevyenä romanttisena komediana. Käsikirjoitus kuitenkin eli prosessin aikana, ja lopulta elokuvan syvyys yllätti Kuustosen. 

Lue myös: Video: Antti Luusuaniemen ja Iina Kuustosen yhteishaastattelu lähti lapasesta – juttuihin lipsahti kunnolla värikynää

Elokuvan alkupuolella Kuustosen esittämä hääsuunnittelija Joanna kuulee suuren ja traagisen uutisen, mikä saa hänet kiirehtimään häitä kulissipoikaystävänsä Saken (Antti Luusuaniemi) kanssa. 

Kuustonen luonnehtii Joannaa touhottajaksi, ja häiden järjestäminen on hänen tapansa selviytyä saamastaan uutisesta.

Iina Kuustonen
IIna Kuustosen esittämä Joanna saa traagisia uutisia Häät ennen hautajaisia -elokuvassa.

– Kaikilla on omat selviytymiskeinot. Ne ovat meissä koodattuna, mutta niitä opitaan myös elämässä lapsuudesta lähtien, Kuustonen pohtii.

Lue myös: Antti Luusuaniemi kertoo tylystä heitosta koskien leffapäärooliaan: ”Sinä et osaa tätä näytellä”

Joannan tapa selviytyä toi Kuustoselle mieleen monen vuoden takaisen tilanteen, kun hänen eräs perhetuttunsa menehtyi yllättäen. Jokainen lähipiiriin kuulunut henkilö reagoi tapaukseen paitsi oman persoonansa myös ammattikuntansa määrittelemällä tavalla. 

Antti Luusuaniemi ja Iina Kuustonen
Iina Kuustonen ja Antti Luusuaniemi antoivat laajan yhteishaastattelun Katso-lehteen. Haastattelu on luettavissa kokonaisuudessaan lehden numerosta 40. 

– Itse mietin aina, että miten tämä näytellään. Se on ihan sairasta, mutta aina se on jossain takaraivossa, Kuustonen sanoo. 

– Se on myös tosi inhimillistä.

Lue myös: Traileri julki: sanovatko Iina Kuustonen ja Antti Luusuaniemi toisilleen tahdon uutuuselokuvassa?

Häät ennen hautajaisia elokuvateattereissa 23.9.2022 alkaen.

25.09.2022 12:15 | Teksti: Matti Tuomela | Kuvat: Timo Korhonen, Krista Salmen / Nelonen media

Seuraa meitä somessa