fbq
HaastatteluEero Ritala paljastaa Onnela-sarjan kulissien takaa: ”En voi sanoa, että se oli äärimmäisen miellyttävää”
Eero Ritala paljastaa Onnela-sarjan kulissien takaa: ”En voi sanoa, että se oli äärimmäisen miellyttävää”

Näyttelijä Eero Ritala, 39, viettää kiireistä kesää supersuositun Onnela-sarjan kuvauksissa. Eero näyttelee sarjassa hammaslääkärinä toimivaa Antti Hyväristä. Eeron mielestä heillä ei ole juuri mitään yhteistä, ja se jos mikä on mahtavaa työn kannalta. Ainoastaan kohteliaisuus yhdistää Anttia ja Eeroa.

– En lähde konflikti edellä, ja yritän sovitella asioita kuin riidellä, toisin kuin Antti. Laittaisin myös pelin poikki kiusallisissa tilanteissa vähän aikaisemmin kuin roolihenkilöni, Eero toteaa.

Kuvauspäivinä saattaa päästä tekemään hyvinkin erikoisia asioita. Hyväntuulinen Eero joutuu kuvauksissa muun muassa paneutumaan hammaslääkärin rooliin.

– Pitää laittaa kumihanskat käteen, ja tunkea sormet tuntemattoman henkilön suuhun. Sitä harvoin pääsee normaalissa elämässä tekemään, Eero sanoo.

Lue myös: Eero Ritala julkaisi hulvattoman videon Onnela-kuvauksista – töitä tehdään roskiksessa istuen

Näyttelijäkonkarin mielestä se on hieman erikoista.

– En voi sanoa, että se on äärimmäisen miellyttävää, Eero toteaa.

Näyttelijän mielestä Onnela ei ole maailman huonoin kesätyö. Tällä hetkellä lahjakkaasta Eerosta tuntuu, että hän haluaa olla sarjassa mukana niin kauan kun sitä tehdään. 

– Never say never, Eero tuumailee.

"Länkytystä”

Onnelan näyttelijöistä on hioutunut tiivis porukka vuosien varrella. Eeron mielestä sekä hauskinta että kamalinta kuvauksissa on, kun vastanäyttelijä ei saa kohtausta näyteltyä, ja nauru valtaa tilanteen.

– Putoilu on aina hauskaa, Eero kertoo.

Lue myös: Komediasuosikit palaavat samana viikonloppuna

Kuvaustauoilla näyttelijät tekevät hyvinkin erilaisia asioita. Yksi lukee kirjaa, ja toinen opettelee seuraavan kohtauksen repliikkejä, kuten Eero. Tämän lisäksi Eero myös tekee sanojensa mukaan perusjuttuja.

– Kahvin juontia, puhelimen selausta ja länkytystä, Eero toteaa.

Kuvauspäivät ovat niin täyteen ahdattuja, ettei tauoilla ehdi tehdä sen ihmeellisempiä asioita. Eeron mukaan maskibussissa tulee makailtua suhteellisen paljon.

Artikkeliin liittyvät aiheet:
12.08.2022 16:15 | Teksti: Julia Roine | Kuvat: Kristian Wallin

Seuraa meitä somessa