fbq
ElokuvatDokumentti: Tony Halme herätti raivoa natsitatuoinnillaan - aiheuttivat hengenvaarallisia tilanteita: "Hakkasi Tonyn oikeasti verimössöksi"
Dokumentti: Tony Halme herätti raivoa natsitatuoinnillaan - aiheuttivat hengenvaarallisia tilanteita: "Hakkasi Tonyn oikeasti verimössöksi"

Tonylla oli jalassaan tatuoituna SS-kotka. Vastaavanlaisia tautuointeja löytyy monelta uusnatsilta, olihan SS-joukot osa Natsi-Saksan sodankäyntiä. Tonyn showpainiessa Yhdysvalloissa, esimerkiksi selostajat kiinnittivät tatuointiin huomiota.

Todella hurja tilanne sattui showpainija Michael "StarBuck" Majalahden mukaan Japanissa, missä Tonylla oli vastustajana esimerkiksi Fidzin saarivaltiolta oleva painija. 

- Tonylla oli tapana tuoda aika selkeästi omia näkemyksiään liittyen arjalaisen aatemaailmaan, StarBuck kertoo.

Lue myös: Tony Halmeen noususta ja tuhosta elokuva – katso Viikinki-dokumentin traileri 

Hänen mukaansa Tonya ei nähty erään ottelun jälkeen "juurikaan Japanissa".

- Tämä vastustajajoukkue eristi Tonyn ja hakkasi tämän verimössöksi oikeasti siinä ottelussa. Tällaista nähdään harvoin vapaapainissa, Starbuck muistelee.

Lue myös: Elokuva-arvostelu: Prinsessa Dianasta kertova The Princess ei tarjoa loppuun kalutusta aiheesta mitään uutta

Tony
Tony ryhtyi showpainin jälkeen vielä ammattinyrkkeilijäksi.

Muitakin vaaratilanteita

Tonylla oli myös rinnassaan kyseenalainen tatuointi, jonka hän myöhemmin peitti, niin että siitä tuli viivakoodi.

Israelissa otellut "Viikinki" oli saanut paikallisilta tylyä kohtelua. Dokumentista käy ilmi, että tämä ei ollut uskaltanut poistua pariin päivään hotellihuoneestaan.

Israelista kertoo tarinan dokumentissa Tonyn lapsuudenystävä Christer, joka kertoo myös erikoisesta sattumuksesta Yhdysvalloissa.

Christerin mukaan Tony joutui hetkeksi vankilaan rapakon takana, koska poliisi oli tehnyt Tonyn ja tämän kämppäkaverin kotiin kotietsinnän, kämppiksen tekemien hämärähommien takia. Asunnosta löytyi 10 asetta "täydessä latingissa".

- Tony joutui vankilaan, jossa oli 85 prosenttia vangeista tummaihoisia. Tonylla oli haalarit jääneet vähän lyhyiksi, ja SS-kotka vilkkui.

Christer kertoo Tonyn olleen huolissaan. Eräs vankilajengiin kuulunut mies olikin kuitenkin tunnistanut järkäleen showpainijaksi.

- Se maksoi suojelurahat niille. Tony sanoi, että se vankila oli kovin paikka. Se oli tietyllä tavallaan onnessaan, että (viranomaiset) saattoivat hänet lentokoneelle. Hän pääsi takaisin Suomeen, Christer naurahtaa.

Tony
Tony poseerasi Seiskalle vuonna 2009.
21.09.2022 12:15 | Teksti: Miikka Ylä-Jussila | Kuvat: Allerin arkisto

Seuraa meitä somessa