fbq
ArvostelutElokuva-arvostelu: Punttikomedia tarjoaa piristävän roisia huumoria, mutta jättää hahmot pintapuolisiksi

Elokuva-arvostelu: Punttikomedia tarjoaa piristävän roisia huumoria, mutta jättää hahmot pintapuolisiksi

Punttikomedia on pimeää syksyä piristävä hupielokuva.

Iina Kuustosen ja Mikko Töyssyn tähdittämä elokuva saa ensi-iltansa teattereissa 21.10. 

Punttikomedia ***

Kerttu (Iina Kuustonen) on heiveröinen kirjastonhoitaja, joka määrätään kuntosalille selkäkipujen takia.

Kerttu saa omaksi personal trainerikseen Vilin (Mikko Töyssy), entisen kehonrakentajan ja nykyisen kehäraakin, jonka elämäntarkoitus on hukassa. Kun salitreenit alkavatkin sujua, Kerttu löytää yllättäen itsensä tavoittelemassa fitness-lavaa.

Lue myös: Iina Kuustosen elämä meni uusiksi Punttikomedia-leffan myötä – ristiriitainen suhde kuntosalitreeniin

Sisäkuva
Kirjastonhoitaja Kerttu (Iina Kuustonen) määrätään kuntosalille.

Punttikomedia on ohjaaja Aleksi Delikouraksen esikoiselokuva. Kuustonen on erittäin sympaattinen hiljaisena Kerttuna, joka oppii löytämään vähitellen itsensä ja oman äänensä. Kuustosen karjaisut ja eleet salilla rehkiessä ovat huvittavia. Töyssyn näyttelemä Vili on hyvä vastapaino vaisulle Kertulle.

Omaa itseään etsivä Vili on koominen näky ihmisenä, jonka aivot tuntuvat välillä olevan pienemmät kuin lihakset. Pohjimmiltaan hahmo on kuitenkin hyväsydäminen, ja katsoja oppii pitämään hänestä.

Sisäkuva
Vili (Mikko Töyssy) on entinen kehonrakentajasuuruus, joka etsii itseään.

Mainioihin hahmoihin olisi silti voinut syventyä enemmän. Näin he olisivat olleet monipuolisempia, eivätkä jäljellä olisi vain kuntosali ja fitness-lava.

Huumoriltaan Punttikomedia on ilahduttavan roisia ja piristävää. Kun Luokkakokous-elokuvissa naureskeltiin lähinnä ulosteelle ja alkoholille, Punttikomediassa naureskellaan väärinkäsityksille, elintavoille ja nimensä mukaisesti kuntosalille. Fitness-lajiakaan ei pilkata, vaan se tuodaan esille urheilulajina siinä missä muutkin lajit.

Sisäkuva
Miten Kertun käy fitness-lavalla?

Punttikomedia on pimeää syksyä piristävä hupielokuva, joka sopii niin fitnessistä kiinnostuneille, roisin komedian ystäville kuin niille, joilla voi olla ennakkoluuloja lajia kohtaan.

Komedia. O: Aleksi Delikouras. N: Iina Kuustonen, Mikko Töyssy, Eero Ritala, Pamela Tola, Katariina Kaitue, Linnea Leino, Juha Mentula. (Suomi 2022). 94 min.

Lue myös: Mikko Töyssy halusi näyttää elokuvassa lössähtäneeltä kehonrakentajalta – otti valmentajakseen Jari Bull Mentulan

21.10.2022 10:15 | Teksti: Pekka Luokkala | Kuvat: Jouko Piipponen / © Yellof Film & TV

Seuraa meitä somessa